Novi kilometri asfalta u Bistrici i Ponirku

Grad Zenica nastavlja sa unaprjeđenjem putne infrastrukture. U Mjesnoj zajednici Bistrica okončani su radovi na asfaltiranju puta dugog 1.500 metara. Početak radova je, također ozvaničen i na asfaltiranju puta na ulazu u selo Ponirak.

Ove putne pravce danas je obišao i uz prigodnu svečanost pustio u promet i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Unaprjeđenje uslova života svih građana na području grada Zenica jedan je od primarnih ciljeva Gradske uprave, a spajanje sa gradskom jezgrom i najudaljenijih zeničkih mjesnih zajednica putnom infrastrukturom rezultat je posvećenosti ka ostvarivanju ovih ciljeva. Danas u Mjesnoj zajednici Bistrica, na oduševljenje mještana završena je i uz prigodnu svečanost puštena u promet dionica asfaltiranog puta u dužini od 1.500 metara.

Sve što radi Gradska uprava je da građani ovoga grada u bilo kojem dijelu žive bolje. Bistrici je skoro sve urađeno. Dobili su novu rasvjetu, dobili su alternativni put preko Izgrtina, vodu već imaju. Upravo radim suprotno od bivše vlasti. Tamo gdje ne pobijedim, upravo najviše ulažem da ljude oslobodim straha da svi isto zaslužuju“, kazao je gradonačelnik Kasumović, istaknuvši da je presretan što je za vrijeme njegovog mandata i ovaj dio puta završen.

Fuad Kasumović

Sretni su i mještani Bistrice, njih oko 500 nastanjenih u ovoj mjesnoj zajednici, na bolji put su čekali, kažu nam, blizu 70 godina.

Vrijednost radova iznosi 150.000 KM sa PDV-om. Spajanjem ove dionice kompletiran je stari put za MZ Bistrica. Sam dolazak do puta M17 sada je uveliko skraćen. Nekada smo do tog puta putovali šest kilometara, a sada je duplo skraćena ta dionica“, ističe Vernes Menzilović, mještanin Bistice, naglasivši da im je ovaj put žila kucavica kako za sadašnje, tako i za buduće naraštaje.

U sklopu održavanja putne infrastrukture na području grada Zenica, danas su ozvaničeni radovi i na sanaciji i asfaltiranju dionice puta prema selu Ponirak u dužini od četiri kilometra, koja inače spaja tri mjesne zajednice: Vranduk, Koprivnu i Gladoviće.

Radi se o veoma modernoj saobraćajnici koja je uništena u toku radova na tunelu Vranduk. Radi se o dužini saobraćajnice od četiri kilometra koja će biti asfaltirana, a vrijednost investicije je 510.000 eura“, podsjeća Kasumović.

Današnjim puštanjem u promet novih kilometara asfalta, Gradska uprava Zenica je ostvarila jedan od svojih primarnih ciljeva-unaprijediti život svih svojih građana. (M. H.)