Petodnevna akcija darivanja krvi u KBZ u organizaciji Mreže mladih Muftijstva zeničkog

Mreža mladih Muftijstva zeničkog u saradnji sa Transfuziologijom Kantonalne bolnice Zenica i Opće bolnice Tešanj organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju već tradicionalno organizira Mreža mladih Muftijstva zeničkog, ove godine će biti realizirana na Transfuziologiji KBZ od ponedjeljka do petka 10. novembra u vremenu od 7:30 do 14:00 sati, a svi zaintetresirani građani mogu se javiti na odjel u naznačenom vremenu.

Društvena odgovornost, humanost i socijalni senzibilitet među najbitnijim su ciljevima ove akcije koja život znači, jer vrlo je moguće da upravo naša doza krvi koju darujemo spasi nekome život. Zato, iz Muftijstva zeničkog pozivaju sve humane ljude da se odazovu u što većem broju i daruju ove dragocijene kapi koje život znače.

Ova akcija je jedan od načina da uputimo naše mlade da cijene islamske vrijednosti i moral, a akcija je odgovor na potrebe onih kojima je pomoć potrebna. Osnove za organizovanje ove akcije nalazimo i u Kur’anu, gdje Uzvišeni Gospodar kaže da onaj ko sačuva i spasi život jednog čovjeka, kao da je spasio i sačuvao život svih ljudi na dunjaluku”, poručuje Ahmed Hrustić, koordinator Mreže mladih Muftijstva zeničkog.

Ahmed Hrustić

Zahvalivši se svim ranijim darivaocima krvi, još jednom je pozvao sve građane koji se osjećaju zdravim da se odazovu i ovoj petodnevnoj akciji. (M. H.)