Zenički Reaktiv organizuje turističku turu kroz Zenicu

Zeničko Omladinsko udruženje „REaktiv“ sutra organizuje turističku turu kroz Zenicu, pozivajući sve sugrađane, a posebno mlade da dođu i bolje upoznaju svoj grad.

Na ovaj način, uz turističkog i planinarskog vodiča Afana Abazovaića, želimo zapravo promovisati bogatu kulturu, tradiciju i identitet našeg grada, te ukazati na nedovoljno iskorištene mogućnosti za razvoj turizma u Zenici, ali i da ovaj grad nema samo industrijski karakter“, kaže Indira Agić, projektna asistentica u zeničkom Udruženju „REaktiv“, napominjući da je tura besplatna i namijenjena svima, koji žele proširiti svoja znanja ili podsjetiti se na brojne vrijednosti, koje grad Zenica posjeduje.

Indira Agić

Dio je ovo šire lokalne građanske inicijative „Z(j)enica Bosne“ koju realizuje ovo Udruženje, uz podršku Instituta za razvoj KULT.

Kroz aktivnosti ove inicijative nastojimo na edukativan i zabavan način pružiti građanima Zenice, posebno mladima, priliku da uočavaju načine na koje sami mogu doprinijeti poboljšanju svakodnevnog života u lokalnoj zajednici“, naglašavaju u zeničkom Omladinskom udruženju „REaktiv“.

Polazak sutrašnje turističke ture kroz Zenicu planiran je u 11 sati ispred Centra za mlade, u kojem je sjedište ovog Udruženja. (V. J.)