Gornja mahala – Pojske dobila asfalt nakon 45 godina

Mještani Gornje mahale su više nego zadovoljni. Gradonačelnik Kasumović obišao je radove na asfaltiranju puta u Gornjoj mahali u selu Pojske kod Zenice.

Mještani Gornje mahale su više nego zadovoljni, a evo šta jedan od njih kaže šta im ovaj asfalt znači:

Pa evo poslije četrdesetpet godina, od 1978. godine, dobili smo novi put i mi smo zahvalni, toliko da ne duljimo, zahvalni smo gradonačelniku i svemu“, rekao je Huso Smajlović, mještanin Pojska iz Gornje mahale.

Početak radova obišao je i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima.

Meni je veoma drago što ovo nije izborna godina i pokazujem da Gradska uprava radi svake godine maksimalno da svojim građanima obezbjedimo bolji pristup kućama, bolji život. Prema tome i ovo je jedan od projekata i gdje god dodjemo to je pedeset, četrdesetpet godina nije se radilo“, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Izvođač radova na ovoj dionici je visočka firma Mušinbegović gradnja.

Dužina ovog puta je 450 metara dužnih, širina tri do tri i po metra asfaltiranog, u pripremi je to četiri do četiri i po, ali tačnije rečeno 1.690, 1.700 kvadrata ukupne površine u asfaltu. Izvođač radova je Mušinbegović gradnja d.o.o. Visoko. Vrijednost ugovorenih radova ovdje je oko 70.000 KM“, rekao je Aziz Avdibegović, tehnički rukovodilac u Mušinbegović gradnja d.o.o. Visoko.

Gradska uprava Zenica na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem finansira izgradnju ovog puta čija debljina asfalta je 7 cm. (T. B.)