Čelik 2. novembra dočekuje Zrinjski

FOTO: Zenicainfo.ba

Nogometni klub Čelik će u četvrtak 2. novembra u okviru šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine ugostiti aktuelnog prvaka mostarski Zrinjski.

Na Bilino polje stiže trenutno najbolja bh. ekipa, koja uz prvenstvo bilježi dobre nastupe i u grupnoj fazi evropskog takmičenja. U ovom trenutku plemići su kvalitetniji tim koji su ujedno i favorit u narednom meču. Nakon  prvenstvenog poraza u Bihaću trener Čelika  Dario Damjanović oprezan je sa izjavama.

Mi u ovoj utakmici nemamo puno šta da izgubimo-imamo samo da dobijemo. A, kako će igrači odgovoriti na neki zadatak, to samo dragi Bog zna. Probat ćemo se namjestiti onako kako najbolje možemo i da svaki igrač na svom mjestu, koje zaduži, odradi posao 100 posto profesionalno. Mislim da, ukoliko taj dio odradimo kako treba, pozitivan rezultat sigurno neće izostati “, izjavio je na današnjoj press konferenciji Dario Damjanović.

Anes Mašić, trenutno je jedan od najboljih u redovima zeničkog ligaša, ranije je nosio dres mostarskog kluba.

Trebamo biti svjesni da nam dolazi jako dobar protivnik i da neće biti nimalo lako. Imaju pojedince koji nas mogu kazniti iz bukvalno ničega. Ali, trebamo se skupiti i nadamo se da, ko god da istrči, da će dati svoj maksimum pa ni rezultat neće izostati”, kazao je Mašić.

Zenica je oduvjek bila fudbalski grad sa najboljim navijačima. Ipak u ovom trenutku čini se da je finansijski efekat utakmice ispred rezultatskog. Zbog toga je direktor zeničkog kluba Emir Čerim pozvao navijače da dođu na utakmicu i da kupovinom karte pomognu klubu da se finansijski u potpunosti konsolidiraju i u narednu godinu uđu bez dugova iz prošlosti.

Želimo finansijski zatvoriti ovu godinu pa ćemo, prvi put od kako smo mi ovdje, naredne godine moći budžetska sredstva koristiti i za tekuće poslovanje, a ne za vraćanje dugovanja. Sve što smo dobili u protekle tri godine i od grada i od kantona mi smo sve  koristili za plaćanje ranijih obaveza. Ova utakmica nam je idealna prilika, kada završimo sve te obaveze da možemo mirno ući u zimski period i pripreme za narednu godinu“, kazao je Čerim.

Utakmica 1/16 finala Kupa BiH u nogometu Čelik-Zrinjski igra se 2. novembra na Bilinom polju od 18 sati. Ulaznice za ovaj meč već su puštene u prodaju. (M. P.)