Učešće Aero kluba Zenica na takmičenju “Indor Open 2023”

FOTO: AK Zenica

U subotu 28. 10. 2023. je u organizaciji Aero kluba “Osijek” iz Osijeka, Hrvatska u dvorani Osnovne škole u Dardi kod Osijeka održano je internacionalno takmičenje aero modelara “Indor Open 2023” u dvoranskim modelima F1N i F1N150, na kojem su sudjelovali i modelari iz Zenice.

Ovaj put je Aero kluba Zenica nastupio u sastavu seniori: Ferid Zilić, Dino Omerspahić, Milivoje Nedić i Admir Subašić i junior: Hamza Zilić. Oni su se takmičili sa preko 40 takmičara iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Takmičenje se odvijalo u lijepoj skoro novoj dvorani Osnovne škole u Dardi, i to u dvije kategorije po FAI-u, F1N i F1N-150. Ovo takmičenje se odvija tako da se model starta devet puta pri čemu se mjeri vrijeme leta modela, a za plasman se uzimaju tri najduža leta. Najbolje plasirani zenički takmičar je bio u kategoriji F1N-150 Ferid Zilić, koji je zauzeo 11 dok je u kategoriji F1N najbolje plasirani bio Milivoje Nedić koji je zauzeo 12 mjesto a što u odnosu na broj učesnika (42) predstavlja veoma dobar rezultat. Inače ovo su “nove” kategorije koje se tek razvijaju između ostalog i zbog toga što su ovi modeli pristupačni jer se izrađuju od novih materijala na bazi stiropora, deprona itd. koji su veoma jeftini i lahko dostupni.
Koristimo priliku da obavijestimo sve zainteresirane da je Aero klub “Zenica” 11.11.2023. godine u zeničkoj Areni, organizator takmičenja aero modelara u ovim kategorijama pod nazivom Memorijal Murat Šarkinović s početkom u 10.00 sati“, saopćili su iz Aero kluba Zenica.