Dario Damjanović novi šef stručnog štaba Nogometnog kluba Čelik

FOTO: Zenicainfo.ba

Nakon što je jučer potpisao ugovor sa nogometnim klubom Čelik danas je zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba Dario Damjanović.

Posljednji put na Bilinom polju Dario Damjanović je bio 2011. godine kada je nosio dres Čelika, dok je dres reprezentacije Bosne i Hercegovine na zvaničnim utakmicama obukao je 17 puta. Trenersku karijeru započeo je prije tri godine.

Mene znate još od reprezentacije BiH. Vjerujem da je Čelik prošao najgore dane. Bio je prije četiri – pet godina pred gašenjem. Evo došlo je se do jednog nivoa gdje svi trebamo da povećamo nivo ozbiljnosti, nadanja. Ovo je meni super klub, veliki klub. Uvijek sam došao tamo gdje nešto treba spašavati. Valjda je moja sudbina takva. Ja sam spreman da prihvatim svu odgovornost koju treba snosi jedan trener. Jest da je kratak period vremenski na šta ja mogu uticati. Poznajem dobro ovu ligu. Hoću da pohvalim svog prethodnika Armina Duvnjaka koji je bio tu kada je bilo najteže. Hvala mu što je izdržao sve to. Ja sam spreman na rad. Želim da radim”, izjavio je Dario Damjanović.

Damjanović je kazao da trenutna ekipa Čelika nije to što bi njega moglo zadovoljiti i da će igrati samo najspreminiji igrači.

Onaj ko dobro trenira ko se pokaže, ko zna, ko hoće odgovornost on će igrati. Onaj ko neće i oni koji ne žele da se trude i da igraju takvi i ne trebaju Čeliku”, poručio je Damjanović.

Novi šef struke Dario Damjanović sa svojim pomoćnicima Izudinom Kamberovićem i  Adisom Nurkovićem juče je odradio prvi trening sa ekipom. Debi na klupi Čelika očekuje ga u subotu 28. oktobra na gostovanju u Bihaću kod ekipe Jedinstva. (M. P.)