Crno-crveni derbi: Čelik u subotu dočekuje Slobodu

Derbi susret 11.kola Prve Federacije BiH igra se sutra u Zenici između Čelika i tuzlanske Slobode.Tuzlaci na Bilino polje stižu sa liderske pozicije i sa učinkom od 9 pobjeda  i 1 porazom i sa 20 bodova.

Na drugoj strani Čelik je  deseti sa 2 pobjede,6 remija i 2 poraza i sa 12 poena.U sutrašnjoj utakmici ekipu će umjesto Armina Duvnjaka koji se razišao sa klubom , sa klupe predvoditi  Izudin Kamberović, Nizah Hukić i Adis Nurković. Klub je takođe smanjio i ambicije za ovu sezonu a raskinut i ugovor sa   “najskupljim igračem” Adnanom Hreljom.

Kada je u pitanju ostavka Armina Duvnjaka u dogovoru smo se odlučili na taj potez nakon serije loših rezultata i igara. Izgubili smo pozitivnu atmosferu i priču oko prvog tima, tako da je došlo do prekida saradnje. Mislim da se pogriješilo u vezi pojačanja, igrači koji su došli, a ne svi nisu opravdali povjerenje.”izjavio je direktor kluba Emir Čerim.

Proteklu sedmicu ekipa je radila marljivo sa ciljem da se u tim vrati pozitivna atmosfera i da protiv Slobode odigraju što bolje.

Imamo dosta oslabljen igrački kadar i imat ćemo problema oko sastavljanja tima. Bilo ko da vodi ekipu nema puno toga da promijeni…Sve što je spremno i zdravo bit će u rosteru., kazao je  pomoćni trener Adis Nurković.

Stručni štab ne može računati na petoricu igrača.  Vardo je povrijeđen, Sivac ima tri žuta kartona, na povrede se želi Mehić, Isaković je bolestan, Šarić ima slomljenu kost.

Ipak golman Adi Durmo istakao je pozitivnu atmosferu u timu pred sutrašnju utakmicu protiv Slobode.

Moramo što prije zaboraviti krizu, nadamo se sutra pozitivnom rezultatu. Moramo vratiti pozitivnu energiju i s time dolaze i pozitivni rezultati, vjerujem da ćemo sutra već to pokazati,” optimista je Durmo.

Klupski advokat Tarik Hadžimahmutović istakao je kako je klub izmirio sve svoje finansijske obaveze za deblokadu računa, ali da račun još nije deblokiran zbog procesa koji moraju odraditi banke.

Administrativno-tehnički problem, koji nisu u potpunosti pod našom kontrolom. Vrlo teško je iz ove perspektive kazati  kada će to biti okončano “ izjavio  je klubski advokat  Tarik Hadžimahmutović.On  je pozvao javnost da imaju strpljenja te da se ne “može ništa preko noći”, jer je klupski račun bio blokiran proteklih 18 godina.

Sutrašnji derbi Čelik-Sloboda će biti i humanitarnog karaktera.Čelik  će od svake kupljene ulaznice za sutrašnji meč donirati 1 KM na račun Udruženja “Pomozi.ba” za liječenje devetomjesečnog Afana Šehića iz Zenice.

Utakmica 11.kola Prve lige Federacije BiH ,Čelik-Sloboda igra se 21.oktobra na Bilinom polju od 18 sati. Dogovoren je i termin  odigravanja zaostale utakmice šesnaestine finala Kupa BiH, u kojoj će Čelik 2. novembra u 18 sati na “Bilinom polju” igrati protiv Zrinjskog. (M.P.)