Osam najboljih ideja izabrano na drugom konkursu Lokalne fondacije Zenica

FOTO: Lokalna fondacija Zenica

Uređenje prolaza Maršala Tita, radionice izrade narodnih nošnji, škola skijanja za djecu na Smetovima samo su neke od ideja koje su proglašene najboljima na drugom po redu konkursu koji je raspisala Lokalna fondacija Zenica. Zahvaljujući njima, građani Zenice će dobiti ljepšu i bolju životnu okolinu.

Od ukupno 55 pristiglih prijava, selekcioni odbor koji je oformila Lokalna fondacija Zenica izabrao je osam najboljih. Odziv je mnogo bolji nego prethodne godine, što dokazuje činjenicu da se Zeničani i Zeničanke aktivno uključuju svojim idejama i projektima kako bi doprinijeli očuvanju zdrave životne okoline, unaprijeđenju javnih prostora i razvoju sporta.

Selekcioni odbor je donio odluku da podržimo osam ideja, četiri neformalne grupe, četiri udruženja građana. Ovaj put u zajednicu vraćamo ukupno 12.000 KM i selekcioni odbor je ispoštovao sve kriterije koje smo mi, ranije naveli, kao što je šira rasprostranjenost, odnosno projektima su obuhvaćeni i selo i grad, opća populacija stanovništva“, navela je Amra Smriko, članica Lokalne fondacije Zenica.

Uređenje prolaza Maršala Tita, radionice izrade narodnih nošnji, nabavka solarnih uličnih lampi neke su od ideja i inicijativa koje su proglašene najboljima i koje će u narednom periodu realizovati neformalne grupe i udruženja građana.

Postavljanje informativnih tabli koje se odnose na očuvanje životne sredine na Klopačkim stijenama. Podržali smo nas i dobro poznati hor Art Sonore koji će napraviti jedan super koncert u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, za sve nas i ljubitelje sevdalinke, odnosno puno, puno različitih ideja i ovaj put obuhvatili smo sve one oblasti koje smo naveli i to nas izuzetno raduje da ljudi šalju ideje i da imaju super kreativne ideje koje se odnose i na obrazovanje gdje smo ovaj put podržali obuku prve pomoći za mlade“, istakla je Amra Smriko.

Svečana dodjela vaučera bit će uskoro održana, a iz Lokalne fondacije Zenica poručuju da su ideje i inicijative za rješavanje problema lokalne zajednice uvijek dobro došle! (A. S.)

FOTO: Lokalna fondacija Zenica