MNK Salines-Neimari u subotu počinju takmičenje u Premijer ligi BiH

Nova takmičarska sezona u Premijer futsal ligi starta narednog vikenda.Vijest koja je obradovala sve zeničke ljubitelje sporta jeste da će naš grad u narednoj sezoni iamti predstavnika u društvu najboljih.Fuzijom tuzlanskog Salinesa i Neimara otvorena su vrata zeničkom timu za nastup među deset najboljih bh ekipa.

Napokon Futsal Premijer liga u Zenici .Imamo puno obaveza.Mi smo potrudili svi u klubu da to organizujemo kako bi na vrijeme i kvalitetno startali u društvu najboljih.U prvom kolu nas odmah očekuje derbi.U Zenicu nam stiže aktuelni prvak BIH, sudionici lige prvaka ekipa Radnika iz Bijeljine.“izjavio je Enes Kovačević, predsjednik MNK Salines –Neimari .

Zenički Neimari u debitasku premijer ligašku sezonu ulaze sa novim stručnim štabom :Dženan Muminović i Josip Lokmer Radi se o dobro poznatima imenima iz svijeta futsala koji su vodili neke od najtrofejnih.Uz većinu igrača koji su činili okosnicu tima u protekloj prvoligaškoj sezoni , u Neimare stiže još pet pojačanja.Između ostalih tu su:Goran Knežević ,Vedad Salčin,Admir Konjhodžić,Faik Bogilović i Sanjin Prcić.

Doveli smo novi stručni štab, to je dvojac  Muminović-Lokmer.Nadam se da će poluičiti dobre rezultate.Trenutno se radi maksimalno ozbiljno .Zadovoljni su kako stručni štab tako i igrači.Najbitnije u ovom proteklom periodu po meni jeste da smo sačuvali okosnicu tima iz prošle sezone.Uz pet novih pojačanja koji imaju iskustva igranja u Premijer ligi biće to kvalitetan i dobar tim.“optimista je Enes Kovačević.

Iako su igrali u Prvoj ligi zenički hakleri imali su ranijih sezona jednu najbolju i najvjerniju publiku.Tokom cijele sezone bili su igrač više i velika podrška sa tribina.U narednoj sezoni u Zenici će igrati najbolje bh malonogometne ekipe.Biće to još jedan motiv više da podrže svoje momke u premijer ligaškim utakmicama.

Naša publika je najljepšti dio ove priče.Na svakoj utakmici u Prvoj ligi Federacije , ovdje u Areni bilo čak do tri hiljade gledalaca.Ne sumnjam da će i ove godine biti i više najvaijača na tribinama.Momci će im se odužiti dobrim igrama na parketu .“kazao je Kovačević.

Zenički Neimari su pred velikim izazovom.Ono što ih krasi jeste agilna i uporna uprava,kvalitetan stručni štab, uigrana ekipa i želja za pobjedom.Jedini „problem“ u ovom trenutku jeste loša finansijska  podrška kako privrednika tako i ostalih nivoa vlasti.Ipak nadaju se da će svojim igrama pokazati da su pravi Neimari , u postizanju dobrih rezultata .

Utakmica 1.kola Premijer futsal lige BiH  Salines-Neimari –Radnik igra se u subotu 14.oktobra u Areni Husejin Smajlović sa početkom u 20,30 minuta. (M.P.)