Pala Vlada Zeničko-dobojskog kantona

Sa 20 glasova za i 13 protiv na današnjoj hitnoj sjednici Skupštine Zeničko dobojskog kantona usvojena je odluka o izglasavanju nepovjerenja Vladi ZDK,na čelu sa premijerkom Amrom Mehmedić.

Prije glasanja i obrazloženja o ovoj, jedinoj tački dnevnog reda,u širem ekspozeu o radu u proteklih 10 mjeseci premijerka Mehmedić je ustvrdila da ne stoje ocjene nove skupštinske većine kako Vlada nije dobro radila.

O radu Vlade ZDK pohvalno su govorili predstavnici Klubova političkih stranaka,SDP-a,Naroda i pravde, Naše stranke, BHI-KF,te Demokratske fronte,koja je bila dio stare,a bit će i u novoj većini.

No, u ZDK je nastupila nova politička realnost,kazao je Goran Bulajić iz DF-a,jer je,kako je kazao, bilo očito da se ne može održati sada već bivša skupštinska većina.

Uz odluku o nepovjerenju Vladi, većina u Skupštini ZDK usvojila je i zaključak prema kojem se tehnička vlada obavezuje da neće donositi nikakve odluke do imenovanja nove.

Pored toga, zaključkom se obustavljaju sve aktivnosti na prijemu i zapošljavanju kao i provođenje konkursnih procedura. (Š.B.)