NK Čelik: Pobjeda protiv TOŠK-a je imperativ!

FOTO: Zenicainfo.ba

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 9. kola 1. lige FBiH na Bilinom ugostiti ekipu TOŠK-a iz Tešnja. U dosadašnjem dijelu prvenstva Crno-crveni stigli do osme pozicije sa učinkom od  dvije pobjede, pet neriješenih rezultata i jednim porazom sa ukupno 11 bodova.

Ovo prema mišljenju šefa stručnog štaba Armina Duvnjaka nisu do kraja očekivani rezultati, ali ipak nisu odustali od ambicija, a to je vrh tabele.

Vjerujem da ćemo se podizati iz utakmice u utakmicu. Znam da imamo kvalitete za mnogo više i da ovi momci nisu zaboravili igrati. Nadam se da se od sutra vraćamo na pobjednički kolosijek. Protiv TOŠK-a je imperativ tri boda i to nas jedino interesuje”, kazao je trener Armin Duvnjak.

Šef struke je takođe najavio određene izmjene u timu. U narednim utakmicama očekuje se povratak u tim iskusnog dvojca: Karić-Salčinović.

Kapiten Aladin Isaković optimista je pred sutrašnji meč protiv TOŠK-a.

Mislim da svi trebamo biti strpljivi s mladim igračima jer ova liga je mnogo jača od prethodne lige. Mislim da je teže igrati ovu ligu nego i Premijer ligu. Ja sam igrao i Premijer ligu i igram evo i ovu. Treba strpljenja i vjerujem u mlade igrače da će pokazati svoje kvalitete. Ne sumnjam  da sutra protiv TOŠK-a tri boda ostaju na Bilinom polju”, izjavio je kapiten Aladin Isaković.

Na današnjoj press konferenciji prisutni su upoznati sa trenutnom situacijom u vezi deblokade klubskog računa. Deblokada je pri kraju. Ostale su još dvije blokade i očekuje se da će sve biti riješeno u narednih nekoliko dana.

Utakmica 9. kola Prve lige Federacije BiH Čelik-TOŠK igra se sutra 7. oktobra sa početkom u 18 sati. (M. P.)