Potpuno obnovljen i društveni dom u Kasapovićima kod Zenice

FOTO: zenica.ba

Gradska uprava Zenica uspješno je realizirala radove na rekonstrukciji i investicionom održavanju društvenog doma u Kasapovićima kod Zenice ukupne vrijednosti 173.278,35 KM, a koji su nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke radova povjereni konzorciju “Pulmont” d.o.o. Zenica i “Špic beton” d.o.o. Zenica.

Radovi na obnovi društvenog doma, između ostalog, obuhvatali su novu fasadu i krov, zamjenu stolarije, podova, sanaciju kancelarijskog prostora, izgradnju vanjskih stepenica za ulaz… Osim toga, promijenjene su u potpunosti sve vodovodne i instalacije kanalizacije, te sanitarni uređaji i sanitarna galanterija.

Podsjećanja radi, Gradska uprava Zenica u proteklom periodu adaptirala je brojne društvene domove poput Briznika, Ričica, Drivuše, Grma, Kovanića, Pepelara, Gornje Zenice, Gorice, Orahovice, Raspotočja, Nemile, Banloza, Donje Gračanice, Putovića…

Gradska uprava Zenica i dalje će realizirati projekte čiji je cilj obnova zapuštenih društvenih domova. Svaka mjesna zajednica treba imati dostojanstven društveni dom gdje će se građani okupljati, družiti i dogovarati oko projekata koji su za dobrobit svih ljudi. Nažalost, ovi objekti su iz zaista nerazumljivih razloga, godinama unazad trpili devastacije, bili zapušteni i zaboravljeni. I u narednom periodu ćemo nastaviti sa investicijama ovog tipa sve dok svaki društveni dom ne bude renoviran i vraćen građanima na raspolaganje”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice na čiji se zahtjev i krenulo u obnovu devastiranih domova u vlasništvu Grada Zenica.