Na Gradskoj tržnici u Zenici u subotu sajam “Zimnica je naše ljeto”

FOTO: Zenicainfo.ba

Ovaj već tradicionalni sajam domaćih proizvoda, održava se po treći put na zeničkoj Gradskoj tržnici, a u subotu će kupcima biti na raspolaganju proizvodi izrađeni sa ljubavlju naših domaćica.

Cilj našeg sajma je promovisanje i razvoj domaće tradicionalne proizvodnje, s akcentom na naše domaćice i ono što one proizvode. Želja nam je prije svega oživjeti tradicionalnu domaću kuhinju i naša sela, te pomoći našim ženama koje nemaju priliku promovisati ovaj vid proizvodnje, a sajam je savršena prilika za to”, kazala je Almedina Babić, stučni saradnik za analitičko-planske poslove JP Tržnica Zenica.

Almedina Babić

Pored domaćica koje će imati priliku izložiti svoju zimnicu, na Sajmu će se predstaviti i udruženja koja se bave izradom rukotvorina, ali i domaće proizvodnje. U vremenu smo kada je aktivna izrada zimnice, pa će kupcima biti na raspolaganju šarolika ponuda i tih proizvoda.

Ovim putem bih pozvala sva udruženja, prije svega domaćice, ali i sve one koji maju nešto ponuditi našim građanima da se odazovu na naš sajam. Kotizacija je 10 KM, a mi smo tu da zadovoljimo sve potrebe naših izlagača i pripremimo izložbeni prostor”, ističe Babić.

Sajam domaćih proizvoda ” Zimnica je naše ljeto” bit će održan u subotu u Gradskoj tržnici Zenica od 09 do 17 sati.  (M. H.)