U toku rekonstrukcija mokrih čvorova u OŠ “Vladimir Nazor”

FOTO: Zenicainfo.ba

U zeničkoj Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u toku je sanacija i rekonstrukcija 11 mokrih čvorova, a radi se kompletna izmjena vodoinstalacija, pločica i stolarije, te postavljanje novih sanitarija.

Ukupna vrijednost ovog posla je oko 25.000 KM, od čega je sredstva u iznosu od 20.000 KM obezbijedilo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, ali to neće biti dovoljno te ćemo ostatak potrebnog novca pokušati sakupiti na prodajnom bazaru, kojeg će Vijeće roditelja i Vijeće učenika naše škole organizovati u petak, 29. septembra, u terminu od 10 do 11.30 sati, u dvorištu naše škole“, navodi Mirnes Varupa, direktor OŠ „Vladimir Nazor“ u Zenici.

Na ovom bazaru biće izložene različite rukotvorine učenika ove škole i njihovih roditelja, čijom prodajom će pokušati osigurati dopunska sredstava, potrebna da bi se posao rekonstrukcije školskih mokrih čvorova i završio.

Ovi radovi počeli su prije dva dana, a prema sadašnjim očekivanjima trebali bi biti okončani najkasnije za mjesec dana, što će učenicima umnogome obezbijediti znatno bolje uslove boravka u školi.

Ovo je samo jedan u nizu projekata, realizovanih u našoj školi u proteklom periodu, u koje je uloženo ukupno preko 1 milion KM i ovim radovima samo nastavljamo od mjesta gdje smo zastali te vjerujem da na ovome nećemo ostati i da ćemo na stvaranju lijepog ambijenta i okruženja u školi i dalje nastaviti, stvarajući tako bolje uslove za naše učenike, ali i za sve ostale, koji borave ili dođu u našu školu“, napominje direktor zeničke OŠ „Vladimir Nazor“. (V. J.)