Upriličen koncert “Prođoh Bosnom”

„Prođoh Bosnom“ naziv je koncerta, kojeg su večeras na zeničkom Trgu BiH, zajednički priredili članovi Gradskog hora „Kasiopeja“, istoimenog vokalnog ansambla, te benda, koji takođe nosi naziv „Kasiopeja“.

Ovom prilikom nastupili su solisti: Jadranka Tepić, Enisa Begagić, Ahmed Juhić, Duška Zorić, Mirsada Sušić, Selma Kajić i Selma Pruščanović. Koncertmajstor je bio Josip Knežević, harmonika, a dirigentica Aldina Aganović, dok su kao gosti koncerta nastupili su i članovi zeničkih kulturno umjetničkih društava „Mošćanica“ i Filigran.

Ovo je zapravo projekat, koji je osmislila naša dirigentica Aldina Aganović i ponudili smo ga Gradskoj upravi, koja ga je i odobrila“, kaže Fatima Bajramović, zamjenica predsjednice zeničkog Udruženja „Kasiopeja“, napominjući da je koncert zamišljen kao spoj muzike, pjesme i plesa, koji uvijek bude pozitivnu energiju kod ljudi i specifična osjećanja među svim generacijama.

Istovremeno na taj način prezentirali su i dio kulture BiH, što je sve zajedno izazvalo veliko interesovanje Zeničana, ali i njihovo oduševljenje. (V. J.)