Jutros bez gužve u saobraćaju

U zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni magla smanjuje vidljivost na cestama, dok se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća bez vanrednih ograničenja, uz uglavnom povoljne vremenske uslove.

Tokom dana se očekuje pojačana frekvencija saobraćaja na većini putnih pravaca, te se vozači upozoravaju na maksimalno opreznu i prilagođenu vožnju uslovima na putu.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci u oba smjera.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu, zbog čega se svakim danom, osim nedjelje, u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Ripač-Dubovsko, Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno, iz smjera Rostova.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.