Odlična sezona za KBV Isak-Ze

FOTO: Zenicainfo.ba

Ovogodišnja takmičarska sezona u kik boksu u BiH otvorena je državnim prvenstvom u disciplinama K1 i Light contact. Odličan organizator prvenstva bio je klub borilačkih vještina Isak-Ze iz Zenice. Na prvenstvu je učestvovalo 332 takmičara i takmičarke iz 64 bh. kluba. Zenički kik bokseri osvojili su dvije zlatne i tri bronzane medalje.

Zlatne medalje u K1 disciplini juniori 71 kg osvojili su je Allem Merdan i Ervin Alajbegović  u K1 disciplini junior 54 kg. Ova dvojica boraca, predvođeni trenerom bh. reprezentacije Mersedom Mulićem predstavljali su našu zemlju na kadetskom i juniorskom prvenstvu Evrope koje je početkom septembra održano u Turskoj.

Allem Merdan osvojio je srebrenu medalju na evropskom šampionatu gdje je u finalu poražen od predstvanika Srbije, Mateja Mučibabića.

Zadovoljan sam postignutim rezultatima. Borca iz Litvanije pobijedio sam ubjedljivo rezultatom 3:0. Borac iz Srbije je bio dosta iskusniji, ali sam pokazao da velikim radom i trudom na treningu mogu uspješno parirati protivniku. Nije se na ringu primijetilo da je on iskusniji od mene. Borba je završila na jedan do dva poena razlike i to je presudilo meč”, izjavio je za Zenicainfo.ba Allem Merdan, član KBV Isak-Ze .

Nešto manje sreće na evropskom šampionatu imao je njegov klubski kolega Ervin Alajbegović koji je takmičenje završio u ¼ finalu.

Velika je stvar otići na Evropsko prvenstvo i predstavljati svoju reprezentaciju i državu. Nastavio sam sa trenažnim procesom, marljivo radim i nadam se boljim rezultatima”, kazao je Ervin Alajbegović.

Trener Isaka i bh. reprezentacije Mersed Mulić, zadovoljan je nastupom svojih boraca i dosadašnjim dijelom sezone.

Allem Merdan je 2007. godište, on je još dvije godine junior. U budućnosti od njega očekujemo i zlatnu medalju. Obojica su mladi borci i njihovo vrijeme tek dolazi. Naporna i radna godina je iza nas. Bili smo organizatori državnog prvenstva u martu, nakon toga organizovali smo i naš Memorijalni turnir “Husejin Selimović-Musa”. Imali smo predstavnike na Evropskom prvenstvu za juniore. Spremamo se za nastup na Balkan open-u u Tešnju koji će se održati u oktobru”, kazao je Mersed Mulić, trener KBV Isak-Ze .

Na Balkan open-u u Tešnju KBV Isak-Ze će predstavljati pet takmičara. (M. P.)