Produžen rok za prijavu radova za učešće na Prvoj studentskoj konferenciji

FOTO: Radio Sarajevo

Unija studenata Univerziteta u Zenici inicijator je i organizator Prve studentske konferencije, čije održavanje su planirali za decembar ove godine.

Naša ideja jeste da se napravi jedan event, koji će okupiti sve studente zeničkog Univerziteta na jednom mjestu i to oko ideala, koji se odnose na učenje, znanje i osviještenost“, navodi Faris Preljević, predsjednik Unije studenata Univerziteta u Zenici, napominjući da otud i potiče naziv ove konferencije „Conscientia“, što u prevodu sa latinskog jezika znači osviještenost.

Dosada je objavljen javni poziv za predaju sažetaka radova za ovu konferenciju, što su studenti mogli učiniti do 10. septembra, ali taj rok je produžen do 25. septembra.

Što se tiče ineresovanja studenata za učešće, ono još uvijek nije na onom nivou na kojem mi želimo, ali bila je ljetna pauza nakon nastave i prvih ispita na fakultetima i nisu svi studenti obaviješteni, pa smo zato i produžili taj rok i nadamo se da će sada aplicirati svoje radove u većem broju, te da će Prva studentska konferencija biti na zavidnom nivou“, dodaje Faris Preljević, predsjednik Unije studenata zeničkog Univerziteta. (V. J.)