Projekat promocije privrednih potencijala Zeničko-dobojskog kantona

FOTO: Zenicainfo.ba

Prema Javnom pozivu Ministarstva privrede ZDK rok za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu financijskih sredstava namjenjenih subvencioniranju projekta promocije privrednih potencijala Zeničko-dobojskog kantona je istekao 08. septembra ove godine.

Projekt promocije privrednih potencijala uključuje: usluge produkcije i grafičkog dizajna- kreiranje grafičkih obilježja – logo, grafika za video sadržaje i ostali promo materijal, kraći i duži videi, usluge osmišljavanja kampanje i produkcije materijala i usluge zakupa prostora za dodjelu priznanja za TOP 10 poduzetnika Zeničko-dobojskog kantona.

Mi želimo da promovišemo te naše privredne potencijale i evo sad idemo u ono, što bi se reklo da do kraja godine stavimo šlag na tortu na sve ovo što smo do sad radili i što rade naši privrednici. Idemo sad sa jačom prezentacijom privrednih potencijala i privrede ZDK od industrijskih zona, naših privrednika i mi želimo da našim privrednicima damo do važnosti tako što ćemo im doći do odabira naših vodećih preduzeća. Ići ćemo da ta preduzeća odaberemo one koji plaćaju najviše poreza, najviše doprinosa, koji prave najveći izvoz i koji najviše zapošljavaju, a vrhunac svega će biti odabir deset najboljih kompanija i vi ćete biti također upoznati, znači podjelit ćemo sa javnosti, znači biće jedna javna manifestacija gdje ćemo izvršiti dodjelu tih priznanja od strane Minstarstva i Vlade ZDK“, rekao je za Zenicainfo.ba Samir Šibonjić, ministar Ministarstva privrede u Vladi ZDK.

Samir Šibonjić

Sredstva za subvencioniranje troškova realizacije projekta promocije privrednih potencijala osiguravaju se Budžetom Zeničko-dobojskog kantona i planirana su Programom utroška sredstava u Ministarstvu za privredu/gospodarstvo, za tekuću godinu, u kojoj se vrši dodjela poticaja, te odgovarajućom odlukom za svakog podnosioca zahtjeva pojedinačno.

Podnosiocima zahtjeva će se nakon dostavljanja urednog zahtjeva i procedure odlučivanja, odobriti sredstva u jednokratnom iznosu. Maksimalni iznos sredstava koji se može odobriti i isplatiti korisniku po projektu je 100.000,00KM. (T. B.)