Nova pedagoška godina i u JU Predškolski odgoj i obrazovanje

FOTO: Zenicainfo.ba

Pedagoška godina počela je 01. septembra i u Javnoj ustanovi Predškolski odgoj i obrazovanje. Upis djece u ovoj ustanovi traje tokom cijele godine, međutim nešto je intenzivniji u augustu.

Od 01. septembra formirali smo 19 odgojnih grupa i to 12 vrtićkih i sedam jasličkih koje su po brojnosti po pedagoškim standardima i normativima. Do sada je upisano više od 400 mališana i mjesta u vrtićima je jako malo pa i ovom prilikom pozivam sve zainteresovane roditelje da dođu i povjere nam svoju djecu“, kazala je Alisa Trtak, jedna od odgajateljica Javne ustanove Predškolski odgoj i obrazovanje.

Alisa Trtak

Ove godine smo startali sa lijepim brojem djece što me posebno raduje jer to je pokazatelj i kvalitete našeg rada. Trudimo se kao kolektiv da našim korisnicima prvenstveno djeci i roditeljima pružimo optimalne uslove za sretno i zdravo odrastanje“, dodala je Trtak.

Sa djecom se u ovoj ustanovi realizuju redovne, odnosno svakodnevne aktivnosti propisane cjelovitim razvojnim programom. Pored tih aktivnosti mališani zajedno sa svojim odgajateljicama su prisutni u široj društvenoj zajednici kada se trude da proprate sve značajnije datume, a trude se i da redovno uvode neke inovativne programe i ideje.

Protekle dvije godine kao posljedica one nesretne pandemije korona virusa više smo se fokusirali na aktivnosti koje će roditelje uvesti u vrtić. Roditelji su to lijepo prihvatili i postali su dio našeg odgojno-obrazovnog rada i zaista je lijepo kada imate kako zadovoljno dijete tako i zadovoljnog roditelja“, kazala je odgajateljica Alisa Trtak.

U svih pet vrtića radno vrijeme je od 06.30 do 17.00 sati, a vrtić Pčelica ima produženo radno vrijeme 19 sati. Cijene su ostale na nivou prošlogodišnjih.

Uprkos porastu životnog standarda mi imamo sluha za sve naše korisnike tako da je cijena ostala ista. Cijena cjelodnevnog boravka u našoj ustanovi iznosi 200 KM, a u tu cijenu je uračunat boravak djeteta, tri obroka, odgojno-obrazovni rad sa djecom, a imamo i engleski jezik kao i logopedski tretman“, dodala je Trtak. (B. D.)