Donacija školskog pribora za štićenike JU “Dom-porodica” Zenica

FOTO: Zenicainfo.ba

Nova školska godina počinje u petak, 01. septembra. Na hiljade školaraca se priprema za usvajanje novih znanja i vještina. A mališani iz Javne ustanove „Dom-porodica“ Zenica danas su dobili nove ruksake i školski pribor zahvaljujući donaciji humanitarne organizacije Humanitiy first.

„Znanje je svjetlost“ naziv je ovogodišnjeg projekta koji je pokrenula humanitarna organizacija Humanitiy first s ciljem da obraduje mališane iz Javne ustanove „Dom-porodica“ Zenica. Pored toga, donacija je uručena za pet udruženja, organizacija boraca koja djeluju na području grada. Ova organizacija već nekoliko godina zaredom svojim donacijama pomaže najosjetljivijim kategorijama stanovništva.

Zapravo, da znaju da bez znanja nema nikakvog napretka, a i što se tiče zapravo materijalne vrijednosti ovog projekta, da imaju školske ruksake i pribor koji će njima dobro doći. Zadnjih nekoliko godina realizujemo ovaj projekat na području Zenice, a ove godine zahvaljujući pomoćniku gradonačelnika za boračka pitanja smo uspostavili kontakt sa različitim boračkim udruženjima sa područja Zenice i sa ustanovom „Dom-porodica“. I nadam se da ovo je prava adresa i da njima će biti jako značajno i korisno“, naveo je Mufezur Rahman, predsjednik humanitarne organizacije Humanity first.

Ove godine, kao što vidite oni su iskoristili priliku da 25 kompleta ruksaka sa školskim priborom uruče djeci koja su bez roditelja i iskoristili su priliku da 25 tih ruksaka uruče na pet udruženja organizacija boraca koja djeluju na nivou grada Zenice“, dodao je Tahir Šabić, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca, unije veterana grada Zenice.

Za dječiji osmijeh potrebno je malo, naročito kada je u pitanju novi početak školske godine gdje mališane čekaju izazovi i usvajanje novih znanja i vještina. Iz Javne ustanove „Dom-porodica“ Zenica ističu da su zahvalni na ovoj donaciji.

Ovo je vrlo važna i tradicionalna posjeta naših prijatelja iz organizacije Humanity first i njihovog predstavnika Rahmana i ovom prilikom mi se zahvaljujemo. Uskoro počinje nova školska godina i ovo je vrlo značajna donacija za našu djecu i značajno će nam koristiti kako bi ih što bolje opremili za školu“, izjavio je Halil Arnaut, direktor Javne ustanove „Dom-porodica“ Zenica.

Uz slogan „Znanje je svjetlost“ iz humanitarne organizacije Humanitiy first svim štićenicima ustanove „Dom-porodica“ žele sretnu i uspješnu novu školsku godinu. (A. S.)