ZENICA: Fondacija Hastor osigurala stipendije za učenike

Fondacija Hastor,dobrotvorna i neprofitna organizacija,danas je sali Gradske uprave u Zenici priredila potpisivanje 55 ugovora o stipendiranju učenika srednjih škola sa područja Grada Zenica.

Ova Fondacija od 2006. godine svojim radom podržava i osnažuje djecu i mlade u nastojanju da postanu samosvjesni lideri u svojim zajednicama. Osnovna ideja i cilj Fondacije Hastor je pružiti šansu mladima da svojim uspješnim školovanjem i volonterskim radom učestvuju u razvijanju lokalnih zajednica i vlastitih resursa.

“Danas potpisujemo ugovore sa učenicima osnovnih i srednjih škola,kako dosadašnjim tako i novim stipendistima, a u oktobru ćemo ugovore potpisati sa studentima stipendistima. Visina stipendije za učesnike osnovnih škola je 100 KM mjesečno,a za učenike srednjih škola 150 maraka,uz mogućnost bonus trinaeste stipendije za one koji poprave svoj uspjeh u školi”, izjavila je Lejla Đonlagić,direktorica Fondacije Hastor.

Fondacija Hastor ulaže maksimalne napore kako bi svoje stipendiste, čije se školovanje bliži kraju, pripremila za izazove poslovne sredine i tržišta rada. Iskustvo koje stipendisti stječu prilikom volonterskih aktivnosti od izuzetnog je značaja za njihov budući poslovni uspjeh.

Fondacija Hastor djeluje na području cijele BiH a ove godine će,kako je planirano,ugovore potpisati sa 2.300 stipendista. (Š.B.)