Sjećanje na Amnu Fazlić: KŽK Čelik organizuje “Festival ženske košarke”

„Festival ženske košarke“ naziv je turnira koji Košarkaški ženski klub Čelik iz Zenice organizuje u znak sjećanja na  svoju tragično stradalu košarkašicu Amnu Fazlić.

Na turniru u mini-basketu,će  nastupiti predpionirke zeničkih klubova Čelik i Jumper, zatim Konjica i Busovače te razvojni timovi Čelika, Konjica, Busovače i Igmana iz Istočnog Sarajeva. Turnir počinje sutra   u 10.00 sati, utakmicom mini-basketa Čelik – Jumper, a završava utakmicom razvojnih timova Čelika i Igmana, koja počinje u 15.30 sati.Trener Behudin Bajgorić,  festivalu će s klupe predvoditi razvojni tim Čelika. Bit će to tim sastavljen od po šest igračica Čelika i njegovog OKK Zenica, rođenih 2007. godine i mlađih, a koje će nastupiti pod imenom Čelika.Behudin Bajgorić je dugo godina bio trener Amni Fazlić, koju je 2009. godine kao selektor juniorskog bh. tima predvodio na turniru Evropskog prvenstva u Izraelu.

Mi, stariji, koji smo pratili Amnu, 2008., 2009. i 2010. godine, znamo da se radilo o jednoj izuzetno kvalitetnoj igračici, koja je igrala za KŽK Čelik. U isto vrijeme, ona je jednako kvalitetno igrala na vanjskim i unutrašnjim pozicijama.To trebaju da znaju i ove mlade igračice iz razvojnog tima. Znači, moraju mnogo raditi da bi dostigle taj nivo koji je imala Amna – naglasio je na današnjoj pres-konferenciji Bajgorić.

Ono što je meni kao treneru mini basketa važno, je da moja selekcija nakon ljetne pauze nastupa na turniru. S obzirom na to da se na turniru igra bez rezultata, očekujem kreativnu igru i nadamo se dobrim potezima “ kazala je trenerica predpionirskog tima Čelika Jasmina Eminić.

Drugog dana turnira  u 09.00 sati igra se utakmica  mini-basketa između Jupmera i Busovače, a završit će finalnom utakmicom razvojnih timova, koja počinje u 13.30 sati. (M.P.)