Sastanak kod gradonačelnika na temu raspodjele sredstava za sport

Krajnje je vrijeme da ovaj grad ima Strategiju razvoja sporta , rečeno je između ostalog na današnjem sastanku upriličenom povodom raspodjele sredstava namijenjenih za sport u kabinetu gradonačelnika.

Sastanku su osim prvog čovjeka ovog grada prisustvovali i predstavnici klubova kao i članovi političkih partija iz Gradskog vijeća. “Na njihov zahtjev ovdje su danas predstavnici svih klubova. Njihov trenutni problem jeste nedostatak finansijskih sredstava kako bi do kraja godine mogli održati trenažni i takmičarski dio. Obećao sam da ću pronaći način da im i to pomognem, a riječ je o oko 250 hiljada KM. Međutim, problem je što ima previše klubova. Gradska uprava insistira da se zbog toga napravi Strategija sporta u ovom gradu gdje će biti nosioci za određene sportove koji će dobijati više sredstava. U narednu godinu bez te Strategije neću da ulazim. Sad smo stabilizovali mnoge sportske klubove i trebamo ići naprijed, a da bismo to i postigli potrebna je strategija”, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

“Danas smo došli do dva zaključka a to je da se trenažni procesi neće prekidati i klubovi koji koriste prostorije Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, a riječ je prvenstveno o zeničkoj Areni i terenima na Kamberovića polju će to i nastaviti koristiti”, kazao je Nermin Mehić, vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću koji je danas ispred političkih partija bio zadužen za današnji sastanak. “Govorili smo o Strategiji sporta koju je potrebno donijeti i usvojiti na Gradskom vijeću i koja bi pratila i finansijsku konstrukciju za 2024. godinu a pratila bi i budžet tako da u budućnosti ni mi a ni naši sportovi ne bi došli u neugodan položaj”, dodao je Mehić. (B.D.)