Obilježena 31. godišnjica stradanja prve žrtve zeničkog HVO-a

Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO-a obilježila je danas 31. godišnjicu od stradanja prve žrtve zeničkog HVO-a Zorka Žepačkića.

Tim povodom održana je sveta misa u župnoj crkvi Presveto srce Isusovo u Čajdrašu za prvu žrtvu i sve poginule, nestale i umrle branitelje zeničkog HVO-a.

Dobro se sjećam, bio sam ponosan na tu jednu spremnost ljudi da brane svoj dom i svoju domovinu, a to su pripadnici zeničke brigade. Prva žrtva je pala danas i to ne u Zenici. Oni su išli braniti prostore Bosne i Hercegovine i prva žrtva bio je Zorko Žepačkić i poginuo je u Jajcu“, istakao je msgr. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine.

Dom je uvijek bio mjesto gdje se osjećamo sigurno i voljeno, a ljubav prema domovini je, kažu, najveća i najjača ljubav koja postoji.

Jedna od najsvetijih stvari koja postoji u čovjekovom životu je odbrana doma i odbrana domovine. Vi imate kad se kaže ljubav, pokazuje se u cijelom svijetu, da je najsnažnija ljubav prema domovini, čak je i slabija od ljubavi prema supruzi i ljubav je prema djeci, ali dom je nešto sveto. Mi danas, u Čajdrašu smo molili za sve one koji su ogradili, posebno za pripadnike zeničke brigade HVO-a u odbranu doma i domovine“, kazao je msgr. Knežević.

Nakon održane svete mise, predstavnici političkih organizacija i pripadnici Oružanih snaga položili su vijence na spomen-obilježje poginulim braniteljima i civilima župe Čajdraš. (A.S.)