Čelik u premijernom nastupu pred domaćom publikom u Prvoj ligi dočekuje Radnik

Utakmice 2.kola Prve nogometne lige Federacije BIH igraju se ovog vikenda.U premijernom nastupu pred domaćom publikom nogometaši Čelika ugostiće sastav Radnika iz Hadžića. Ovogodišnji takmičarsku sezonu Čelik je otvorio remijer 1:1 u Olovu sa ekipom Stupčanice.

Svakako možemo biti zadovoljni bodom u Olovu , prvo kolo je.Treba nam vremena da se adaptiramo.Generalno nakon odigrane utakmice možemo reći da smo dobro stajali na terenu.Drugi dio susreta smo malo pali nakon greške krajem prvog poluvremena i primljenog gola.Isto tako imali smo dvije –tri i dobre polukontre, gdje smo mogli kazniti protivnika.“izjavio je šef Stručnog štaba Armin Duvnjak nakon utakmice sa Stupčanicom.

U Zenici vlada veliko interesovanje za subotnju utakmicu pod reflektorima na Bilinom polju.Šef stručnog štaba Armin Duvnjak najavio je dobru i kvalitetnu utakmicu u kojoj očekuje zalaganje svojih igrača tokom svih 90 minuta igre.

Otprilike isti igrači će biti u konkurenciji za tim protiv Radnika.  Što se tiče novih igrača koji nisu bili spremni za prvi susret zbog papirologije,i dalje je taj problem prisutan.Mislim da će do trečeg kola biti tu spremni za meč u Kaknju protiv Mladosti .Mislim da ćemo u svakom slučaju ići na pobjedu i da razvijemo svoju prepoznatljivu igru.“optimista je trener Armin Duvnjak.

Utakmica 2.kola Prve lige Federacije BiH  Čelik-Radnik igra se sutra 19.avgusta od 20 sati. (M.P.)