ZENICA: Sufinansiranje projekata poboljšanja energetske efikasnosti stambenih zgrada

Na prijedlog Komisije za provođenje Javnog poziva etažnim vlasnicima objekata kolektivnog stanovanja za sufinansiranje projekata poboljšanja energetske efikasnosti stambenih zgrada,a nakon okončanog postupka po prigovoru, Gradonačelnik Zenice donio je Odluku o odobravanju sredstava za ovu namjenu.

Za postavljanje termo-izolacione fasade minimalne debljine 10 cm izabrani su stambeni objekti na adresama Potok 11,Fakultetska 32,Potok 9,Fra Grge Martića 10 i 10 a,Ulica Šestića put 2,Dr Hasana Muminagića 15 i Adolfa Goldbergera 5 b.

Za zamjenu krovova izrađenih od azbestnih ploča izabrani su stambeni objekti na adresama Potok 11,Mehmeda Spahe 6,Vojvodića put 12 i Dr Hasana muminagića 17.

Za zamjenu slojeva ravnog krova izabrani su stambeni objekti na adresama Jalimamovi put 6 a,Crkvice 35,Željeznička 8 b,Londža 90 i Adolfa Goldbergera 5 b.

Javnim pozivom etažnim vlasnicima objekata kolektivnog stanovanja za sufinansiranje projekata poboljšanja energetske efikasnosti stambenih zgrada objavljenog 28. 4. 2023. godine i Obevještenjem o produženju roka za podnošenje prijava od 25.5. 2023. godine,podnijete su prijave za stambene objekte na ukupno 25 adresa,od čega je njih 15 ispunjavalo uslove javnog poziva. (Š.B.)