18. avgusta Treći memorijalni turnir u kik boksu “Husejin Selimović-Musa”

Treći memorijalni turnir u kik boksu „Husejin Selimović-Musa “, klub borilačkih vještina Isak-Ze organizira u spomen na svog preminulog trenera i osnivača kluba.

Turnir će se održati 18.avgusta  u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici .Ovogodišnje treče izdanje biće u znaku mladih bosanskohercegobvačkih boraca.

O predstojećoj sportskoj manifestaciji na današnjoj press konferenciji govorio je

Mersed Mulić, prvi trener  zeničkog kluba.

Ljubitelji borilačkih vještina biće u prilici da vide  ukupno 11 borbi .

Čeka nas 11 dobrih borbi. Imamo četiri juniorske, a ostale su seniorske borbe. Mogu obećati dobar, kvalitetan šou- dobre borbe, dobre mečeve. Svi boric sui z naše zemlje tako da promoviramo u našoj državi , zdrav način života. Dobili smo punu podršku od našeg saveza i naših prijateljskih klubova, koji su se odazvali i dali svoje borce “izjavio je Mersed Mulić.

Zenički isak-Ze predstavljaće dvojica boraca.Zbog povrede izostaće  junior Almir Nesimi .U kategoriji -81 kg nastupiće  Adnan Alić koji će se boriti sa  Alenom Beganovićem iz Breze . U glavnoj borbi večeri zeničkoj publici će se predstaviti Ahmed Džananović,  “u olimpijskom boksu, u tri runde po tri minute”. Njegov protivnik biće  Baldar Kurjaković iz Bihaća.

Ovaj turnir organizujemo u znak sječanja na našeg trenera i osnivača kluba , prije svega velikog čovjeka,Huseina Selimovića-Musu.Nakon svega što je učinio za nas i rezultate koje je postigao ovo je samo jedan način da mu se odužimo.”kazao je Mersed Mulić.

Na turniru će učestvovati  takmičari iz Zenice, Bihaća, Breze, Sarajeva, Kaknja, Tuzle, Konjica, Zavidovića i Dervente.Treći memorijalni turir u kik boksu Husein Selimović –Musa održava se 18.avgusta sa početkom u 20 sati. (M.P.)