Nagrada za najbolji koncert Zenica Summer Festa pripala Nikoli Rokviću : “Presrećan sam što vas imam!”

Nikola Rokvić

Nagrada za najbolji sadržaj Zenica Summer Festa pripala je Nikoli Rokviću.

Zenica Summer Fest 2023 i ove godine dodijelio je festivalsku nagradu za najbolji i najposjećeniji sadržaj i program festivala.

Prethodnih godina, nagradu su dobili :

1. Zenica Summer Fest 2018 : Program “Šetnica osmijeha”.Ovaj program je postao prepoznatljiv i obavezan sadržaj Zenica Summer Festa od samog početka festivala.
2. Zenica Summer Fest 2019 : Koncert grupe “Helem Nejse”
3. Zenica Summer Fest 2020 je održan u online formatu zbog panedmije Corona virusa, pa je te godine preskočena dodjela festivalske nagrade
4. Zenica Summer Fest 2021 : A Koncert Dženana Lončarevića
5. Zenica Summer Fest 2022 : Koncert Mirze Selimovića.

Ove godine nagrada za najbolji i najposjećeniji sadržaj Zenica Summer Festa otišla je u ruke jedne regionalne muzičke zvijezde. On je na Trgu Alije Izetbegovića održao, kako i sam tvrdi, “jedan od najboljih koncerata u karijeri”. Naime, nagrada je pripala Nikoli Rokviću koji se publici na Trgu Alije Izetbegovića obratio putem video linka.

Draga moja Zenico, počastvovan sam nagradom koju sam dobio od vas, iako je konkurencija bila velika. Presrećan sam što vas imam i što ste toliko ljubavi i gostoprimstva pružili meni i mojim muzičarima. Nadam se da ćemo se vrlo brzo opet videti!”, rekao je Nikola.