Ovog vikenda starta Prva liga FBiH, Čelik sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu

U vikendu pred nama starta nova sezona u Prvoj ligi Federacije BiH. Sa velikim ambicijama u prvoligašku trku ulazi i nogometni klub Čelik.

Stručni štab je sa ekipom odradio kvalitetne pripreme .Odigrano je  pet kontrolnih utakmica  a na Bilino polje je stigao i veći broj kvalitetnih pojačanja.

Napokon počinje sezona nakon intenzivnih priprema, mislim da smo dobro fizički spremni, ali i taktički. Pokušavamo da napredujemo u odnosu na prethodnu sezonu. Što se tiče utakmice u nedjelju, imamo dva-tri povrijeđena igrača, ali ostali su tu i jedva čekamo da krene prvenstvo. Ostavili smo najbolje za prvenstvo, svjesno nismo pokušali doći do vrhunca u ovim prijateljskim utakmicama, te vjerujem da ćemo to prezentirati kad krene sezona. Protiv Stupčanice idemo na pobjedu, kao i protiv svake druge ekipe, dat ćemo sve od sebe pa vidjet ćemo kako će to na kraju ispasti. Cilj je da napravimo ozbiljnu ekipu da sa svakim možemo igrati i idemo na pobjedu“, kazao je šef Stručnog štaba  Armin  Duvnjak

Kapiten  Kenan Horić , povratnik je na Bilino polje  i ujedno je veliko pojačanje za Čelik.

Ponovo sam tu nakon vremena i što sam se vratio u voljeni klub. Atmosfera u ekipi je dobra, novi momci su se dobro uklopili. Čeka nas teška utakmica u Olovu, gdje želimo da dođemo do pozitivnog rezultata. U klubu vlada sinergija i zdrava atmosfera, mlada smo ekipa i željna dokazivanja i to je ono što me raduje“, izjavio Kenan  Horić

Generalni direktor  kluba Emir Čerim najavio je skoru deblokadu računa NK Čelik.

Nakon tri mjeseca intenzivnog pregovaranja uspjeli smo da isplatimo sve povjerioce i sljedeći korak je sada da sud i banke završe svoj posao i konačno da odblokiramo račun. Sezona je godišnjih odmora i čekamo da se sad administrativno to poprati i nakon 18 godina uskoro ćemo i zvanično na papiru imati odblokiran račun i to je najveći uspjeh kluba u poslijeratnoj historiji.”

Derbi utakmica 1.kola 1.lige FBiH između Stupčanice i Čelika igra se u nedjelju u Olovu  s početkom u 17 sati.Novi oficijalni prijevoznik zeničkog ligaša  je prevoznička firma “Biss-Tours” iz Zenice,sa kojom je danas Čelik potpisao ugovor o poslovnoj saradnji. (M.P.)