NK Čelik spreman za posljednju kontrolnu utakmicu

FOTO: NK Čelik

Posljednju kontrolnu utakmicu pred početak ovogodišnje sezone u Prvoj ligi Federacije BiH, nogometaši Čelika odigrat će sutra. Na Bilinom polju ugostit će ekipu fudbalskog kluba Laktaši, člana Prve lige Republike Srpske.

Crno crveni su do sada odigrali četiri pripremne utakmice. Savladali Mladost Kikače 2:1, dok su remizirali protiv Rudara iz Kaknja 1:1, te Šibenika 0:0. Od ekipe Famosa u gostima  su poraženi 2:0. Kako je ranije u programu RTV Zenica najavio šef stručnog štaba Armin Duvnjak klub će do početka lige angažovati još jednog napadača. Radi se o 23-godišnjem Anesu Mašiću, čiji se dolazak očekuje danas, a već popodne bi se trebao pojaviti na treningu. Ovaj nogometaš karijeru je počeo u Iskri iz Bugojna. Nastupao je za Zrinjski i još nekoliko klubova. Za reprezentaciju BiH, ovaj napadač upisao je 10 nastupa, te je postigao i četiri gola.

Kontrolna utakmica Čelik-Laktaši koja je ujedno i posljednja provjera za izabranike trenera Armina Duvnjaka, igra se sutra 5. augusta na Bilinom polju sa početkom u 18 sati. Cijena ulaznice je 5 KM. (M. P.)