Stanje na putevima: Očekuje pojačan promet vozila, naročito na dionicama prema jugu

FOTO: google.com

U jutarnjim satima na dionicama kotlinama i uz riječne tokove, te preko pojedinih prevoja, vidljivost je smanjena zbog magle. U narednim satima očekuje se pojačan promet vozila, naročito na dionicama koje vode prema jugu.

Zbog visokih dnevnih temperatura apeluje se na vozače da na putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, te da tokom dužih putovanja prave češće pauze. Savjetuje se opreznijua vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Danas se održava 3.Bosanskokrupska Una regata zbog čega će od 09:30 sati doći do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-14 Bosanska Krupa-Srbljani. Vozila će biti preusmjerena na regionalni put Bosanska Krupa-Cazin-Bihać.

Zbog radova na dionici Bihać-Kamenica (skretanje za poslovnu zonu) saobraćaj se obustavlja od 07 do 17 sati. Alternativni pravac je: Bihać-Vrkašić-Kamenica-Izačić.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, na autoputu A-1, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

S obzirom da su brojne dionice sa aktuelnim radovima preporučuje se vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Vitez-Travnik (Nova Bila), Kiseljak-Busovača, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), te na ulazu u Hadžiće sa magistralnog puta M-17.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta, saopćeno je iz BiHAMK-a.