RK Čelik riješio pitanje golmana

Dženan Hodžić i Pane Škrbić

Kako se primiče početak završnih priprema RK Čelika 20. jula, slažu se i kockice kad je riječ o igračkom kadru, ali i o ostalim pitanjima funkcionisanja kluba u Premijer ligi BiH. Novi trogodišnji ugovor sa RK Čelikom potpisao je njegov iskusni golman, rođeni Zeničanin, Dženan Hodžić, čime je, uz Mevludina Čehajića riješeno pitanje golmana u RK Čeliku za narednu sezonu.

RK Čelik je u ovoj godini napravio najveći sportski podvig od svih klubova u Zenici, osvajajući prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH i plasiravši se u Premijer ligu BiH. Sada se radi na tome da se napravi čvrst i jak kolektiv za nove sportske pobjede.

,,Svakodnevno imamo aktivnosti na produženjima ugovora sa našim prvotimcima. Tako je trogodišnji ugovor potpisao i iskusni golman RK Čelika Dženan Hodžić, koji je riješio jedan od ključnih naših pitanja kad je riječ o igračkom kadru i redovnih svakodnevnih dolazaka golmana na treninge RK Čelika. Naime, Hodžić je s poslom prešao iz Banja Luke u Doboj, tako da sada stanuje u Zenici i na posao svakodnevno putuje iz Zenice i moći će  treninirati sa svojim Čelikom, što je ranije zbog njegovog posla bio problem. Popularni Dženo je jedan izuzuzetan momak, ozbiljan čovjek i golman sa iskustvom, koji je jako privržen svom klubu RK Čeliku. Sretni smo i zadovoljni što je Dženan Hodžić produžio ugovor i što uz kapitena Mevludina Čeha-jića predstavlja odličan golmanski par RK Čelika’’, izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Svoje zadovoljstvo zbog produženja ugovora sa RK Čelikom nije krio ni Dženan, koji je za naš portal izjavio:

,,Ja sam u RK Čeliku otkako znam za sebe! Nikada nisam razmišljao o drugom klubu, a nije da nije bilo poziva i ponuda. U Čeliku sam drugovao i rastao sa generacijom Čelikovaca Hasom Ćosićem, Adnanom Begagićem i ostalom rajom te sjajne Čelikove generacije. Iz Čelika sam odsustvovao samo za vrijeme školovanja  i posla van Zenice. Čak i tada sam u zadnje vrijeme kao registrovani igrač RK Čelika bio na raspolaganju treneru. Želim da se zna: ostajem u RK Čeliku do kraja moje karijere, jer jedan je RK Čelik i naša svetinja. Veoma sam osjetljiv što neki ljudi bez ikakvih razloga napadaju moj RK Čelik. Sve što je Čelik napravio u svojoj dugoj istoriji napravio je svojim upornim sportskim radom i rezultatima.  Zato smo se održali svih ovih 73 godine! Još bih volio da uz treniranje i igranje za RK Čelik uz sebe imam  dva mlada momka koji imaju afiniteta i  žele biti golmani, da uz treniranje u RK Čeliku radim s njima svakodne-vno s  njima i učim ih trenerskim vještinama’’, kaže Dženan Hodžić.

Produženjem ugovora Hodžića sa RK Čelikom je  posebno pozdravio i šef stručnog štaba RK Čelika, Miki Filipović:

,,Naravno da me veoma raduje produženje ugovora svih važnih igrača za RK Čelik, što Uprava kluba dobro radi, a produženje ugovora sa Dženanom Hodžićem me posebno veseli, jer se radi o dobrom golmanu, ali i ozbiljnom I sjajnom momku, koji puno znači za stabilizaciju i razvoj našeg tima sastavljenog uglavnom od mladih igrača. Posebno je bitno da će Dženo prisustvovati svim treninzima prvog tima’’ , kaže Filipović.