Poziv djeci za učešće u nagradnoj igri: “Nacrtaj Bellu, osvoji nagradu igru”

Spisateljica Ajna Dedić iz Zenice, vlasnica brenda Polonica ART, pokrenula je još jednu nagradnu igri kojom želi djeci omogućiti da budu kreativna, te za svoju kreativnost nagrađena ali tokom koje želi podići svijest djece i roditelja o važnosti ispravnog odnosa prema „ozloglašenim“ rasama pasa.

Cilj ove nagradne kampanje jeste da djeca nauče da ne postoje opasne rase, nego loš odgoj pasa, da ne postoji agresivan pas koji se takav rađa nego da se on agresivnosti uči, bilo koje vrste, a to nažalost čini čovjek. Pošto je spisateljica Dedić i sama vlasnica stafforda, nasmijane i na internetu uveliko poznate Belle, upravo Bella je ta koju će djeca u ovoj nagradnoj igri nacrtati.

Želim da djeca dok crtaju Bellu nauče nekoliko značajnih stvari o psima o kojima će razgovarati sa roditeljima. Pas je oduvijek čovjekov najbolji prijatelj i djecu tome trebamo učiti kao što ih moramo učiti da budu empatični. Želim da roditelji objasne djeci da su svi psi dobri ali da se nekada dogodi da ih ljudi pogrešno i ružno odgoje i da za to nisu krivi psi niti određena rasa nego zločest vlasnik. Za psa, vlasnika i okolinu je mnogo bolje kada se psi dobro odgoje i nauče lijepom ponašanju, „smiju“ kao Bella, veselo skakuću, igraju i mašu repom. Pas čovjeka voli više nego sebe i najbolji je čovjekov prijatelj, oduvijek i zauvijek“, rekla je Dedić.

Uslovi učešća:

  1. Pravo učešća imaju djeca iz cijele BiH starosti do 15 godina
  2. Bellu crtate tehnikom koju želite, na veličini papira koji odaberete
  3. Bellu crtate u ambijentu koji želite i sa motivima koji su vaš izbor ali na svakom crtežu mora pisati: „NE POSTOJE LOŠI PSI VEĆ LOŠI VLASNICI!“
  4. Crtež Belle pošaljete na Polonica ART (Facebook stranicu) sa vašim podacima

(ime i prezime, koliko godina imate, iz kojeg ste grada, te kontakt telefon jednog od Vaših roditelja)

  1. Nagradna igra traje do 12. jula 2023. godine (dobitnici nagrada plaćaju troškove poštarine)
  2. Kako biste što bolje vidjeli kako Bella izgleda, nekoliko Bellinih fotografija možete pronaći u sklopu ovog teksta. Obratite pažnju na detalje, na „srcoliku maramu“ koju Bella ima između vrata i leđa odnoso prelaza smeđe i bijele boje, nekoliko bijelih detalja na leđima, različitu boju ušiju, bijeli detalj na vrhu repa i nikako ne zaboravite njen osmijeh 😊
  3. Napomena: Prectavanje fotografija nije dozvoljeno i takvi crteži neće ući u razmatranje!

Nagrade:

  1. Fudbalska, košarkaška ili odbojkaška lopta
  2. Set edukativno-zabavnog materijala za djecu „Čarobne bajke“ autorice Ajne Dedić
  3. Set društvenih igara

Sretno!

Bella