Počelo “Ljeto u Centru za mlade Input”

“Ljeto u Centru za mlade Input” tradicionalna je manifestacija, koju za djecu i mlade tokom ljetnog raspusta organizuje omladinska organizacija Centar za mlade Input, a tako će biti i ove godine.

Cilj ove manifestacije je da pružimo kvalitetan raspust za djecu i mlade kroz razne radionice i edukacije. Neke od radionica koje planiramo da realizujemo ovo ljeto su: moje kompetencije – moja karijera, zakuhajmo zajedno, moja kreativna strana, bedžomanija – gdje će mladi i djeca imati priliku kreirati svoj bedž, dani društvenih igara, te turniri u stonom fudbalu i stonom tenisu”, kaže Naida Ahmić, članica Centra za mlade Input.

Svake godine organizujemo mnoge radionice i mnoga okupljanja za mlade tako i ove godine organizujemo Ljeto u Centru za mlade Input gdje ćemo imati mnoge radionice koje mogu da obuhvate mlade gdje se mogu pronaći. Ovom prilikom pozivam sve mlade da se sa nama druže ta dva mjeseca, od 1. jula do 30. augusta”, kazala je Elma Adilović, članica Centra za mlade Input.

Pored Ljeta u Centra za mlade Input, pokrenuta je i akcija prikupljanja sredstava za STEM MakerSpace Lab projekat za djecu Javne ustanove Dom porodica.

Na taj način bi djeci omogućili obrazovanje iz oblasti kao što su nauka, tehnologija, inžinjerstvo i matematika što bi im u konačnici omogućilo lakše zapošljavanje nakon napuštanja institucionalnog oblika zbrinjavanja”, kaže Naida Ahmić, članica Centra za mlade Input.

Od danas pa do kraja augusta traje Ljeto u Centru za mlade Input. Aktivnosti i radionice će se održavati dva do tri puta sedmično u prostorijama Centra na Mokušnicama. Do sada je kroz ovaj centar prošlo oko 25.000 volontera. (N. G.)