Dolaskom Džeke kompletirana Nogometna reprezentacija BiH

FOTO: Zenicainfo.ba

Jučerašnjim dolaskom kapitena Edina Džeke u zenički trening kamp igrački je kompletirala Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Selektor Faruk Hadžibegić izrazio je zadovoljstvo dolaskom kapitena.

Drago mi je da je zdrav, jeste da je umoran. Vidjet ćemo danas i sutra koje su njegove fizičke mogućnosti, poslije puta i svega toga. Odigrao je veliki broj utakmica ove godine. Vrlo je rano i teško reći šta možemo imati i koju korist od njega na obadvije utakmice“, izjavio je tokom obraćanja medijima selektor Faruk Hadžibegić.

U meču protiv Portugala bh. Zmajevi će biti oslabljeni neigranjem Ermedina Demirovića i Radeta Krunića, te Denisa Hadžikadunića. Lista povrijeđenih je proširena za Benjamina Tahirovića. Za selektora je to dodatni problem u pripremi ekipe za duel sa Portugalom.

Teško je spremati ekipu kada nemate tri igrača. Ne samo što nemamo zamjene već zato što je i klupa manje spremna. Portrugal je jedan od favorita, kada gledamo evropski fudbal. Oni su selekcija koja je osvajala velike rezultate sa velikim igračima. Međutim, mi smo mlada reprezentacija koja se ne boji nikoga i koja će pokušati sve što se može napraviti na toj utakmici, a poslije toga i sa Luksemburgom. Naš je cilj da budemo među prve dvije ekipe u novembru“, naglasio je Hadžibegić.

Reprezentativac Nemanja Bilbija, istakao je da je naredna utakmica kruna svega onoga što je napravio do sada.

Atmosfera u ekipi je stvarno jako dobra. Imamo sve uslove ovdje u kampu da u miru radimo, da se što bolje pripremimo za ono što nas čeka u Portugalu, a to je jedna jako teška utakmica. Ako se ukaže i sekunda utakmice, pokušat ću da je iskoristim“, optimista je Nemanja Bilbija.

Nogometna reprezentacija BiH u trening kampu ostaje do petka kada putuje za Portugal, gdje će u subotu 17. juna u Lisabonu igrati protiv domaćina. Tri dana kasnije u Zenici na stadionu Bilino polje slijedi duel protiv Luksemburga. (M. P.)