Novi uspjesi Ragbi kluba Čelik

FOTO: Zenicainfo.ba

U sklopu priprema za predstojeće Europsko prvenstvo koje se održava 10. i 11. juna 2023. godine u Srbiji u ragbiju, selektor bh. reprezentacije Adnan Hamzić je nastupio na pripremnom turniru koji se održao u Hrvatskoj 3. juna.

Pored bh. reprezentacije čiju okosnicu čine igrači Ragbi kluba Čelik nastupile su selekcije Austrije, Slovenije i dvije ekipe domaćina Hrvatske.

Dan kasnije  selekcije uzrasta U11 i U13 nastupile su na velikom međunarodnom turniru koji se održava već osmi put u mjesto Codroipo, Italija. Na ovome turniru nastupilo je po 10 timova u svim selekcijama, a naši mladi ragbijaši su imali priliku da razmjene svoje vještine sa ragbijašima iz Italije. Odlazak na ovaj pozivni turnir je od velikog značaja za razvoj mladih ragbijaša koji su na najbolji način predstavili svoj klub, Grad Zenicu i svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Obje selekcije  su zauzele plasman u sredini tabele.

Selekcije U14 i U16 učestvovale su na turniru koji je organizirao Ragbi klub Zagreb dana 04. juna naziva “Maslačak” te u kategoriji U14 ostvarile tri pobjede u tri odigrane utakmice dok je selekcija U16 imala jednu pobjedu i dvije izgubljene utakmice. (M. P.)