Čelik je prvak Druge lige Centar

FOTO: Zenicainfo.ba

Pobjedom protiv Unisa sa 2:0 nogometaši Čelika uspješno su završili takmičenje u Drugoj ligi Centar. U posljednjem ovosezonskom meču za domaće su pogađali Šijerkić i Međuseljac u 9. i 73. minuti susreta.

Čelik je sezonu u Drugoj ligi FBiH, grupa “Centar” okončao na prvoj poziciji sa 81 bodom uz gol razliku 90 postignutih i samo 12 primljenih golova. Pehar i medalje na kraju utakmice za prvaka Druge lige FBiH, grupa “Centar” uručili su predstavnici Nogometnog saveza FBiH, te Kantona Sarajevo koji su vodili ligu ove sezone Hamdo Frljak, Mirza Trbonja i Emir Alečković. Nakon podignutog pehara nogometaši Čelika su titulu prvaka Druge lige i plasman u doigravanje za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH  proslavili sa svojim navijačima.

Drago mi je što smo i danas nagrađeni za našu uspješnu sezonu. Kroz cijelu sezonu smo igrali odličan fudbal i mislim da smo potpuno zasluženo na prvom mjestu. Nakon ove utakmice okrećemo se odmah utakmicama baraža gdje naš cilj ulazak u Prvu ligu Federacije BiH. Poštujemo protivnika, pripremat ćemo se za njih maksimalno ozbiljno. Znam da ćemo sve učiniti da dođemo do onog za šta smo bili spremni kroZ cijelu sezonu i ono što smo ciljali“, izjavio je nakon utakmice  za Zenicainfo.ba Armin Duvnjak, trener NK Čelik.

Već u srijedu 7. juna se igra prva utakmica doigravanja za ulazak u 1.ligu FBiH. Čelik  gostuje ekipi Klis na stadionu u Konjicu. (M. P.)