Danas pretežno oblačno vrijeme s kišom, a biometeorološke prilike relativno nepovoljne

Jutros je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno vedro, a u ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i jugoistočnim područjima Bosne su zabilježeni lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom.

Temperature zraka u 08 sati izmjerene su : u Livnu, Sarajevu, Širokom Brijegu, Sokocu i Zvorniku 14 stepeni; u Bihaću, Tuzli i Zenici 15; Banja Luci, Gradačacu i Sanskom Mostu 17; Trebinju 18; Mostaru 19 i Neumu 20 stepeni.

Danas će Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini jutro sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana, te se kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju tokom poslijepodneva. Dnevna temperatura zraka od 19 do 25, na jugu do 28 °C.

Biometeorološke prilike i dalje su relativno nepovoljne, ponajviše zbog promjenljivog vremena. Nakon stabilnijeg, svježijeg i ugodnijeg jutra, u poslijepodnevnim satima su širom zemlje mogući lokalni pljuskovi, što će uzrokovati promjenu raspoloženja kod osjetljivih osoba, kao i meteopatske reakcije u vidu blaže glavobolje, nesanice, dekoncentracije.