Nogometaši Čelika u nedjelju dočekuju ekipu Unisa

FOTO: Zenicainfo.ba

Nogometaši Čelika u nedjelju igraju posljednju utakmicu u ovoj sezoni u Drugoj ligi – Centar. U goste im dolazi ekipa Unisa iz Vogošće i ovo će biti prilika da se navijači Čelika u velikom broju okupe na stadionu kako bi se zahvalili igračima, stručnom štabu i svima u klubu za jednu nevjerovatnu sezonu u kojoj su ostvarili 25 pobjeda, tri remija i samo jedan poraz uz niz od 11 uzastopnih pobjeda. 

Također, ova utakmica će biti uvertira za doigravanje za plasman u Prvu ligu Federacije gdje će Čelik u dvomeču sa Klisom tražiti svoju kartu za viši rang takmičenja. Tokom današnje press konferencije klupski portaparol Maid Redžić je uputio čestitke igračima, stručnom štabu, ekonomima i svim ostalim ljudima koji su zaslužni za ovakav rezulat u tekućoj sezoni.

Iza nas je uspješna godina, rezultatski smo ostvarili maksimum u ovoj sezoni kao što je portparol rekao, napravili smo rekorde koje sigurno nije lako napraviti bilo gdje. Međutim, mi kad smo krenuli u ovo sve, posebno u drugoj sezoni kad smo sebi zacrtali cilj, plasman u viši rang, mi smo samim tim odlučili da ćemo svaku utakmicu davati svoj maksimum i evo mogu da kažem da sam zahvalan svima na podršci”, kazao je Adis Nurković, pomoćni trener Čelika.

Mi smo do sada svaku utakmicu imali malih izmjena u sastavu, pogotovo u zadnjih par utakmica gdje smo bili rasterećeni, ali mi svaku utakmicu želimo pobjediti i na taj način da se zahvalimo navijačima i vjerujem da ćemo to napraviti i u zadnjem kolu i definitivno idemo na pobjedu”, dodao je Nurković.

Serija odličnih rezultata poklopila se dolaskom Armina Duvanjaka na čelo stručnog štaba.

Armin je došao u situaciji gdje je gro igrača iz juniorskog pogona došao s njim. Napravili smo jedno zajedništvo, igrači su dugo zajedno i možda je to najbitnije u svemu ovome da imamo konstantno ekipu na okupu zadnje tri godine i ekipu koja zna kako ko diše. Što se tiče samog Armina mi ne radimo ništa specijalno, generalno puno razgovaramo sa igračima i jednostavno se napravila dobra atmosfera u ekipi, nemamo zvijezda, svi znaju zašto su tu, svi su tu zato što vole klub i jedna od prednosti je što su tu zenička djeca”, zaključio je Nurković.

Ekipa Unisa može biti jako nezgodna ekipa jer oni u zavisnosti od njihovog raspoloženja mogu od svakog da izgube i svakog da pobjede tako da mi moramo prvo tu utakmicu da odradimo ozbiljno i da se pripremimo maksimalno da nam se ne bi ponovio Ilijaš iz prošle godine i da se ne bi psihički poljuljali pred doigravanje”, kazao je prvotimac Selim Žuna.

Čelik i Unis svoj meč će odigrati u nedjelju na Bilinom polju sa početkom u 19 sati, a prva utakmica doigravanja je tri dana kasnije i to u Konjicu. (N. G.)