Uspjesi učenika Osnovne muzičke škole

Da se znanje i trud isplati dokaz su rezultati koji su u ovoj školskoj godini postigli učenici Osnovne muzičke škole Zenica. U čast najboljih uprava škole i nastavnici su organizovali koncert na kojem su uručene diplome.

Izvanredni rezulati učenika Osnovne muzičke škole povod su sinoćnjeg koncerta održanog u Hrvatskom kulturnom domu „Napredak“. Trud, vježbanje i ulaganje u svoje znanje isplatilo se vrijednim učenicima koji su zajedno sa svojim nastavnicima na ovogodišnjim takmičenjima osvajali specijalne, prve, druge i treće nagrade.

„Večeras je koncert na kojem nastupaju najbolji od najboljih, oni učenici koji su osvojili najveće nagrade na svih osam takmičenja će se večeras prezentovati i tom prilikom ćemo svim učenicima uručiti diplome, a institucijama i pojedincima koji su nam pomogli što finansijski što na svaki drugi način da naši učenici odu na ta takmičenja jer ona iziskuju velika finansijska sredstva“, kazala je Belma Šarić, pomoćnica direktora Osnovne muzičke škole Zenica.

Iako je školska godina pri kraju, za ove vrijedne učenike nema još odmora. U narednom periodu ih očekuje još nekoliko takmičenja.

„Naši učenici su išli sa osam takmičenja u državi i regionu, osvojili su četiri specijalne, 50 prvih, 37 drugih i 17 trećih nagrada. U junu mjesecu nam slijede još dva takmičenja, jedno sa orkestrom harmonika škole koje će se desiti u Istočnom Sarajevu i takmičenje iz solfeđa koje će se održati u Lazarevcu, Republika Srbija“, navela je Belma Šarić.

Put do uspjeha je siguran uz predan rad i dobrog mentora, što pokazuju i njihovi rezultati. A jednoga dana svijet će možda pisati o velikim uspjesima ovih mladih zeničkih muzičkih nada. (A.S.)