Peti ragbi kids fest u organizaciji Ragbi kluba Čelik 27. maja na Kamberovića polju

Ovogodišnje izdanje okupiće najmlađe ragbijaše iz pet zemalja. Osim ekipa iz BiH dolazak su najavili klubovi iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

Prema najavama očekuje se učešće oko 800 ragbijaša u 7 kategorija.

Ovo je već jedna tradicionalna manifestacija koja se održava u Zenici uz pomoć svih struktura grada i kantona i Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata, bez kojih ne bi mogli. Ono što je karakteristika je da ćemo imati predstavnike zemalja regiona iz Slovenije, Srbije i Hrvatske, Crne Gore i naravno BiH. Možda prvi put na jednom terenu nakon 91 godine. To je prvi put da dolaze djeca iz svih ovih zemalja da se takmiče“, izjavio je Mirza Oruč predsjednik UO Ragbi kluba Čelik.

Turnir nije takmičarskog niti komercijalnog karaktera.

Cilj ovog turnira je da se promoviše sport, prijateljstvo. Da se djeca druže i naravno promocija grada Zenica. Drago nam je da djeca dolaze u velikom broju u naš grad. Mi već imamo dosta iskustva u organizaciji ove manifestacije i ovaj put smo se odlučili da pozovemo što veći broj ekipa i učesnika. Sport je osnovno sredstvo sa kojim djecu vraćamo na pravi put“, istakao je između ostalog u svom izlaganju  Edis Šačirović, direktor turnira.

Za tehničku organizaciju festivala i kvaklitetnu priprema terena zaduženo je Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica.

Mi već nekih 20 dana u saradnji sa Ragbi klubom Čelik pripremamo terene, okruženje. Sve će biti maksimalno spremno kako bi se djeca što bolje osjećala u našem gradu“, kazao je predstavnik javnog preduzeća Elvir Krehmić.

Peti ragbi kids fest održaće se 27. maja sa početkom u 11:00 sati. Ulaz je slobodan. (M.P.)