Škrbić: Pripreme za 10. memorijalni turnir Zaim Kobilica

 ,,Dani rukometa’’ zakazani u Gradskoj areni HUSEJIN SMAJLOVIĆ, gdje će se proslaviti povratak Čelika u Premijer ligu BiH i obilježiti 73 godine postojanja Kluba
• Glavni gost na turniru prvak Slovenije i šampion Evrope RK Celje
• Od aktivnog igranja oprašta se legendarni pivot Čelika, Aldin Begagić Bega

Nakon utakmice protiv ORK Rudara iz Banovića i pobjede RK Čelika 36:26 u posljednem kolu Prve lige F BiH, kada su na prigodnoj svečanosti igračima RK Čelika uručena dva pehara (prelazni i stalni) i 25 medalja pod nazivom ,,Prvak Lige 2022/23.’’, rukometaši Čelika su dobili kratak i zaslužen odmor. Sastanak trenera Mikija Filipovića i Amara Kobilice sa igračima biće održan ovih dana o nastavku rada, o intenzivnim trenizima i pripremama za naredno premijerligaško prvenstvo. S druge strane Uprava kluba nastavlja rad još žešćim tempom na realizaciji ostalih planiranih zadataka i priprema za start u Premijer ligi BiH i organizaciji tradicionalnog turnira ZAIM KOBILICA.
Jako je puno posla, jer ovo je novi istorijski početak RK Čelika. Moramo spremno dočekati početak takmičenja u Premijer ligi BiH, kadrovski, igrački, finansijski se ojačati. Mi želimo ostati i učvrstiti se u Premijer ligi BiH. Ne želimo ,,plesati samo jedno ljeto’’. Zato pozivamo sve ljude dobre volje koji žele pomoći svom RK Čeliku da nam se pridruže. Vrata RK Čelika su širom otvorena za sve dobre I dobronamjerne ljude koji žele pomoći. Očekujemo podršku Grada, kantona, Zeničke privre-de…RK Čelik treba I može ponovo biti u vrhu BH rukometa! Prvi zadatak koji je pred nama je organizacija 10. velikog tradicionalnog međunarodnog turnira ZAIM KOBILICA, jednog od najvećih rukome-tnog događaja. Turnir je zakazan za 12. i 13, avgust. Glavni gost je rukometni prvak Slovenije i evropski šampion – RK Celje „ kaže za naš portal Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Oproštaj Begagića

U programu 10. Rukometnog turnira ZAIM KOBILICA je i obilježavanje 73 godine postojanja RK Čelika. Jedan od lijepih događaja i ugođaja za navijače Čelika I ljubitelje rukometa je plan da se u utakmici RK Čelik – RK Celje od aktivnog igranja rukometa oprosti legenda zeničkog i BH rukometa, dugogo-dišnji pivot Čelika, Aldin Begagić Bega.
Oduševljen ovom idejom Uprave RK Čelika Aldin Begagić nam se javio iz Njemačke, gdje već dvije godine živi isa porodicom i radi. Evo kako je Bega to prokometarisao:
Velika čestitka od srca našem Čeliku za povratak u Premijer ligu gdje mu je i mjesto! Sretan sam da ću se u avgustu naći medju prijateljima u mojoj dragoj Zenici da to proslavimo. Raduje me što ću odigrati oproštajnu utakmicu protv RK Celja i da dres pivotmena Kluba predam mom nasljedniku u RK Čeliku! „ kaže Begagić

Poziv legendama

U istorijskim ,,Danima rukometa u Zenici’’ 12. i 13. avgusta u kombinaciji je da pored RK Celja i Čelika na turniru nastupe i pozvani su: RK Krivaja Zavido-vići, ORK Bosna Sarajevo, RK Vogošća, RK Jajce, Izviđač i RK Žepče.

Izvor: RK Čelik