Ragbi klub Čelik organizovao ragbi kamp u Zenici

Ovim putem želimo da podijelimo sjajne rezultate koji su dosegnuti tokom realizacije ragbi kampa u Zenici čiji je organizator i implementator bio Ragbi klub Čelik, navode iz zeničkog kluba.

Ragbi klub Čelik uz podršku Ambasade Francuske u Bosni i Hercegovini i suradnji Ragbi sa Ragbi Savezom Bosne i Hercegovine održan je niz edukativnih i promotivnih radionica. Tim stručnjaka na čelu sa gdinom Raphael Boye i Damirom Uzunovićem edukatora trenera u sklopu francuskog ragbi saveza  obavili su niz treninga i edukacija u Zenici, Sarajevu, Gornjem Vakufu – Uskoplje i Mostaru. Pored pomenutih tim su činili naš proslavljeni Internacionalac i reprezentativac Armin Vehabović i edukator Nicolas Uzunović.
Edukativni treninzi u Gradu Zenica podrazumijevali su rad sa mladim igračima u našem klubu, promociji sa učenicima u OŠ Meša Selimović kao i studentima Odsjeka za sport Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici.
Promotivno edukativne radionice su obavljene u Sarajevu na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj  Univerziteta u Sarajevu te u suradnji sa NK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje u istoimenom Gradu.
Za implementator ovog projekta organiziran je prijem kod nj.e. Christine Toudic ambasadorice Francuske u BIH sa ciljem promocije ovih sjajnih aktivnosti.
Kompletan program je krunisan događajem u Mostaru u suradnji Ragbi kluba Čelik i Ragbi kluba Herceg u edukaciji za mlade igrače te prvim turnirom državnog prvenstva u ragbiju 7 u sklopu takmičenja koje organizira Ragbi Savez Bosne i Hercegovine.
Kroz ove sjajne aktivnosti više stotina dječaka i djevojčica imali su priliku probati ovaj sjajni sport a mnogi unaprijediti svoje vještine.
Zahvaljujemo se svima koji su pomogli implementaciju ovih sjajnih aktivnosti koje će sigurno se ponoviti u budućnosti.