Rukometaši Čelika izborili plasman u Premijer ligu BiH

Rukometaši zeničkog Čelika savladali su kao domaćini u posljednjem, 22. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Sjever banovićki Rudar s 36:26 (16:8), čime su osvojili prvo mjesto te nakon pet godina izborili i povratak u Premijer ligu BiH.

Zeničani su, pred oko 200 navijača u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, opravdali ulogu favorita, a najefikasniji u zeničkom timu bili su Eldar Hadrović i Admir Bjelopoljak sa po šest golova, koliko je i za Rudar postigao Alija Hasanbegović. Zeničani su s omjerom 19 -1 osvojili prvo mjesto, za koje su se borili s gradskim rivalom Čelik Juniorom, koji svoj susret posljednjeg kola igra večeras na gostovanju u Sanskom Mostu kod ekipe Sana 7.

Međutim, bez obzira na ishod tog meča, Čelik je ovim trijumfom osvojio naslov te promociju u viši rang, jer su u međusobnom duelu s Čelik Juniorom dali više golova kao gosti.

Naime, Čelik Junior je kao gost, na utakmici koja je jesenas igrana u Kaknju, savladao Čelik s 28:27, dok je Čelik na “gostovanju” u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” slavio s 35:34 te su po propozicijama, a u slučaju istog broja bodova, bolji u međusobnom duelu. Čelik junior prije zadnjeg kola ima omjer 18-1.

Rukometašima Čelika, koje je do povratka u Premijer Ligu BiH predvodio dobojski trener Ljubomir Miki Filipović, pobjednički pehar i medalje za prvo mjesto uručio je komesar Prve lige FBiH – grupa Sjever Branko Vukojević.

Predsjednik kluba Pane Škrbić zahvalio se svima na podršci na putu ostvarenja cilja te je istakao kako je njihov “uspjeh postingut, prije svega, izuzetnom borbenošću na terenu, zalaganjem, voljom i željom za pobjedom u svakoj utakmici”.   (FENA)

foto:sportsport.ba