Čelik pobijedio Ilijaš i stigao na korak od osvajanja prvog mjesta

Nogometaši Čelika danas su u okviru 25. kola Druge lige FBiH, grupa „Centar“ dočekali ekipu Ilijaša. Zeničani su slavili novu pobjedu rezultatom 4:0 , te su korak bliže osvajanju prvog mjesta i plasmanu u baraž za ulazak u 1.ligu FBiH.

Današnja utakmica u sjajnim vremenskim uslovima na tribine zeničkog stadiona privukla je oko 1.000 gledatelja. Očekivano izabranici Armina Duvnjaka od prve minute krenuli su silovito prema golu gostiju. Redale su se šanse pred golom gostiju ali napadači domaće ekipe prije svega Sivac i Šijerkić nisu bili koncentrisani da postignu gol. Gosti su u prvom poluvremenu igrali solidno, pokušavali su da kroz pas igru stvore neke prilike, a u dva navrata su bili u dobrim šansama za gol, međutim završni udarci nisu bili dovoljno ozbiljni da bi ugrozili Durmu na golu Čelika. Prvo poluvrijeme okončano je bez golova 0:0.

Zeničani su drugo poluvrijeme otvorili s ciljem da što prije dođu do gola, a to im se isplatilo u 52. minuti. Salčinović je ubacio iz kornera, Međuseljac glavom pogađa lijevu stativu, a na odbijenu loptu natrčao je Isaković i pospremio je u mrežu za vodstvo Čelika rezultatom 1:0. Taj gol kao da je dao krila domaćim nogometašima, te već u 55. minuti postižu novi gol. S desne strane nakon prekida sjajno je ubacio kapiten Salčinović, a Šijerkić sa pet metara glavom postiže gol za vodstvo rezultatom 2:0. Novi gol u mreži gostiju koji su u drugom poluvremenu naprosto ne stali sa terena. Igrala se 71. minuta Sivac je ubacio s desne strane, a mladi Arnautović u trku na drugoj strani sa sedam metara postiže gol za rezultat 3:0 za Čelik. Nije to bio kraj s golovima u današnjoj utakmici, a rezervista Mahir Mehić u 78. minuti postiže lijep gol sa vrha šesnaesterca za visokih 4:0 za domaći tim. Do kraja utakmice nije bilo više golova, te su Zeničani slavili pobjedu konačnim rezultatom 4:0.

Nakon današnje pobjede Čelik je uvjerljivo prvi na tabeli sa 66 bodova, 13 više od Koline koja sutra u gostima igra protiv Batona. Ilijaš je nakon današnjeg poraza ostao na 25 osvojenih bodova i daleko od opasne zone u kojoj se nalaze ekipe Azota i Rudara.

U narednom kolu koje se igra već u srijedu, Čelik će gostovati ekipi Mošćanice, dok će Ilijaš na svome terenu dočekati tim Krivaje.

(sportsport.ba)