Akcija neformalne grupe građana „NEpodobni NEzaposleni“

Neformalna grupa građana  „NEpodobni NEzaposleni“ danas je na zeničkom Trgu Alije Izetbegovića organizovala akciju podjele letaka kako bi upoznali sugrađane o svom problemu i da bi od njih dobili podršku u svojoj borbi.

Radi se o grupi nezaposlenih sa prostora ZDK, kojima prošle godine nije isplaćena jednokratna pomoć od 100 KM, shodno Uredbi Vlade FBiH o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena, a koji smatraju da imaju pravo na ovu pomoć.Zbog toga su dosad organizovali u više navrata proteste u Zenici, tražeći odgovore za svoj problem.

“Nakon dugo vremena šutnje nadležnih organa i institucija, koji su bili zaduženi za isplatu jednokratne novčane pomoći, mi nastavljamo sa našom borbom.Danas smo, uz podjelu letaka našim sugrađanima, organizovali i akciju prikupljanja potpisa svih oštećenih nezaposlenih osoba na teritoriji ZDK, koji nisu dobili pomoć od 100 KM, kako bi Vladi FBiH uputili inicijativu da uplati sredstva kantonalnoj Službi za zapošljanje da bi ova grupa nezaposlenih na kraju dobila tu pomoć”, pojašnjava Jasmina Osmančević, jedna od organizatorica današnje akcije i članica neformalne grupe građana „NEpodobni NEzaposleni“.

“Ukoliko se Vlada FBiH ogluši na naše zahtjeve prkrenućemo kolektivnu tužbu sa svim potpisima, prikupljenim danas”, navodi Jasmina Osmančević. (V.J.)