Zenica: 14. Simpozij “Metalni i nemetalni materijali: proizvodnja, osobine i primjena”

„Metalni i nemetalni materijali: proizvodnja, osobine i primjena“ naziv je 14. Simpozija s međunarodnim učešćem, koji se danas u Zenici održava u organizaciji Metalurško-tehnološkog fakulteta zeničkog Univerziteta.

Ovom prilikom po sekcijama biće razmatrana aktuelna pitanja u oblastima: metalni, zatim nemetalni materijali, te zaštita okoliša i održivi razvoj, a biće prezentovana 43 naučna rada, uz još 4 plenarna predavanja, a njihovi autori su profesori iz BiH, te eminentni stručnjaci iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

“Fokus plenarnih predavanja biće nam na zaštiti okoliša, a sam Simpozij predstavlja skup nauke i struke, odnosno akademske zajednice i privrednika, a organizovan je kako bismo razmijenili iskustava, znanja i naučne ideje, te sklapali sporazume i to sve u cilju donošenja nekih novih budućih projektnih ideja, koje će sutra donijeti dobro svima nama, odnosno društvu u cjelini”, pojašnjava profesor doktor Farzet Bikić, dekan Metalurško-tehnološkog fakulteta u Zenici, a ujedno i predsjednik Organizacionog odbora ovog Simpozija. (V.J.)