Oprema za pobjede: Donacija iz Mozzarta za NK Tempo Sport Zenica

Nogometni klub Tempo Sport osnovan je prije 16 godina u Zenici. Od 2007. godine uglavnom su se takmičili na nivou Zeničko-dobojskog kantona gdje su šest puta bili prvaci.

Dva puta su se okitili titulom šampiona Federacije, a jednom su bili polufinalisti državnog prvenstva. Kako bi njihove mlađe selekcije nastavile pobjednički niz, a klub ponovo oformio prvi tim, stigla je donacija iz Mozzarta. Već prva utakmica u novoj opremi donijela im je pobjedu.

“Igrači su baš zadovoljni dizajnom i kvalitetom opreme. Odmah su zaigrali u novim Mozzart  dresovima koji su im donijeli pobjedu. Svi iz kluba smo zahvalni na ovoj podršci i srećni što Mozzart toliko vodi računa o brojnim sportskim klubovima i mladim sportistima. Svaka im čast na tome”! – poručuje Nermin Šabić, predsjednik NK Tempo Sport Zenica.

Ovaj sportski tim broji preko 150 igrača. Za sada imaju selekcije pionira i pretpionira sa kojima radi šest trenera. U planu im je da ponovo pokrenu kadetsku i juniorsku selekciju, ali i prvi, seniorski tim uz pomoć nekog od partnerskih klubova.

Talične Mozzart dresove obukla je U15 selekcija koja se takmiči u Kantonalnoj ligi ZDK gdje su treći na tabeli. Isto mjesto na ljestvici u svojoj ligi drže i njihove mlađe klupske kolege.

Bez prve ekipe, po pravilima, klub ne može igrati viši rang, pa žele da što prije zaživi seniorski tim i da ga čine mahom domaći igrači. Takođe bi voljeli, kažu, da u narednom periodu neki od njihovih mladih igrača stasaju u reprezentativce.

To je i te kako moguće jer su u proteklom periodu iz NK Tempo Sport iz Zenice potekli brojni mladi talenti koji sada igraju Premijer ligu BiH.

Klub je nastupao i na brojnim turnirima u zemljama bivše Jugoslavije gdje su bilježili zapažene rezultate…

Većinu potreba članovi kluba finansiraju samostalno, te uz pomoć roditelja mladih igrača, a imaju i simboličnu pomoć Grada Zenica i Zeničko-dobojskog kantona.

Zato su uz njih brojni prijatelji kluba i ljubitelji fudbala među kojima je sada i kompanija Mozzart kao vjeran navijač.